Arnhemse Boys E9 tegen RKHVV E11

Ik neem vandaag het stokje weer van Wim, die de honneurs uitstekend had waargenomen, over met een wedstrijdverslag. Vandaag stond een topper op het programma voor de E9: de koploper tegen de nummer 2, RKHVV. Nick uit de F1 speelde in de verdediging mee.

Senna hield met Nick de boel dicht achterin. Bij twee keer dat RKHVV voor onze goal kwam stond Ronin paraat. Aan de andere kant kwam Bas twee maal goed door over links maar kwam niet tot afronding of een voorzet. Thymen kwam tot een inzet na een goed passje van Koen die op t middenveld de bal had veroverd, goed Koen. Joshua kwam twee maal een tegen een te staan tegen een verdediger maar kwam zijn man niet voorbij (sorry voor zijn opa en oma maar dit verslag is in “Dutch”).We kregen twee corners die Jarno nam, de tweed kwam mooi hoog voor de goal maar niemand kon de bal binnen werken. Over rechts stoomde Lars regelmatig op en hij zette Thymen, Joshua of Jarno aan het werk. Joris en Joshua wonnen veel duels en zorgde zo voor dreiging nar voren, Joris werd parten gespeeld door zijn enkel blessure, de week ervoor opgelopen. Senna kon een paar keer na het veroveren van de bal ver oprukken en halverwege de eerste helft kon hij schieten en met een boog over de keeper scoorde hij: 1-0. Onze jongens waren de bovenliggende partij en bleven veel aan de bal op de helft van RKHVV. Bas dook gevaarlijk op voor de goal van RKHVV maar slaagde er niet in de score te verdubbelen. Ondanks veelal goed verdedigen van onze jongens stonden twee verdedigers van ons valk voor rust tegen drie aanvallers, Ronin verkleinde de hoek voor de aanvaller van RKHVV maar die scoorde knap en zo kwam RKHVV op slag van rust op 1-1.

Na rust keepte Joshua en Ronin werd middenvelder. De jongens speelden fantastisch voetbal. Lars ging enkele keren met zijn technische bagage mooi zijn tegenstander voorbij en gooide er een schaar of een hakbal uit, echt klasse en het leverde telkens gevaar op. Tweemaal kon Thymen de bal panklaar voor Ronin leggen, helaas kon hij tweemaal de bal niet binnen werken. Thymen kon op de keeper van RKHVV af met een verdediger in de rug en scoorde beheerst: 2-1. Jarno kwam door over rechts maar de keeper kon de voorzet weg werken. Een aanval via Thymen en Lars belande vlak voor de goal bij Lars die mooi scoorde en de voorsprong uitbreidde naar twee goals: 3-1, wat een klasse aanval weer. Thymen en Jarno passeerde hun mannetjes vaak door een schaar, Senna rukte regelmatig mee op en verdiende twee keer een vrije trap. Beide keren nam Joris en Senna maakte het de keeper daarbij moeilijk de vrije trappen schoot Joris de drukte in wat gevaar opleverde voor de goal van RKHVV.  Op het middenveld zorgde het veroveren van de bal door Joris en Bas dat gevaar werd voorkomen en kwam RKHVV dichter bij onze goal dan verdedigde Nick en Senna subliem. Veelal zorgden ze voor een goede voortzetting. Op het middenveld stond ook Koen zijn mannetje de tweede helft. Het veld ingestuurd als spits maar zijn natuur gaf hem aan op het middenveld te gaan spelen en hij deed dat prima door ballen te veroveren. RKHVV aanvallers doken weer een keer voor onze goal op maar Joshua showde zijn keeper kwaliteiten.

We bleven gevaarlijk en Thymen maakte de 4-1. Daarna kreeg RKHVV twee kansen maar Joshua redde twee maal uitstekend, een keer met de voeten. Joshua kon niet voorkomen dat een hoge voorzet van RKHVV het doel in zeilde waardoor het 4-2 werd. De laatste 5 minuten kwam er in de stand geen verandering. Een uitstekende teamprestatie mannen, wat laten jullie soms mooi voetbal zien zoals we al vaker hebben gezegd. En wat een plezier straalt een ieder uit en we zijn echt een team!

Gefeliciteerd mannen met deze mooie en knappe overwinning op de verjaardag van Thymen die we na afloop nog gevierd hebben.