Arnhemia D2 – Arnhemse Boys D1 3 – 4

De tweede competitiewedstrijd van het seizoen is een uitwedstrijd tegen Arnhemia D2. Vorige week verloren we wat knullig tegen OVC’85 D1, wat overigens wel een leuke gelijkwaardige wedstrijd was. Vandaag zaten we wat krap qua personele bezetting. Ivar had schoolkamp gehad, Danaisha was er niet vanwege een verjaardagsuitje en Abas was nog geblesseerd.

De afspraak was dat we er vandaag bovenop zouden knallen. We moesten en zouden ons herstellen van vorige week. Toch was het begin weer twijfelachtig. Binnen 3 minuten stonden we op achterstand doordat de spits teveel ruimte kreeg, deze trof uiteindelijk de paal maar in de rebound kon de rechtsbuiten simpel inschieten. Dit zal toch beter moeten de komende weken. Als we de kleedkamer uitkomen moeten we scherp en geconcentreerd zijn, maar dit heeft nu teveel tijd nodig. Na de 1-0 achterstand kwamen we beter in de wedstrijd. We wonnen de meeste duels, voetbalde makkelijker en drukten Arnhemia meer op eigen helft. Na 10 minuten kwamen we ook op 1-1. Jharell maakte na een combinatie met David de bal goed af.

10620275_584439021660815_2529261644207189301_o

Na de 1-1 hebben we nog verschillende kansen gehad. 2 schoten van 20 meter van Jharell, een 1-op-1 kans voor David en een paar gevaarlijke momenten uit een corner. Helaas gingen we met 1-1 rusten. In de rust gezegd dat we meer moeten uitstralen dat we willen winnen, we waren beter maar we speelden heel gezapig.

In de 2e helft begonnen we heel erg fel. Binnen 5 minuten kwamen we op 1-2. Een goal van Job, die de bal van 18 meter goed rechtsonder in de hoek schoot. En alsof we los waren maakte David nog geen 5 minuten later de 1-3. Zijn eerste schot kwam nog op de keeper, maar in de rebound bleef hij rustig. In deze fase speelden we fel, hadden veel de bal maar we moesten waken voor de spits van Arnhemia. Deze speler stak met kop en schouders boven zijn teamgenoten uit, vooral de snelheid was zijn belangrijke wapen. Dit liet hij ook de 2e helft zien. Waar Damian de kans had op de 4-1, maakte de spits van Arnhemia in de tegenstoot 2-3. Een klasse apart maar wij moeten wel leren om beter dit soort jongens te bespelen. Op de juiste momenten tegen hem aan lopen, kort zitten als hij de bal ontvangt en het hem ontzettend moeilijk maken. Dit hebben we niet goed gedaan waardoor deze jongen gevaarlijk bleef.

1941464_584439731660744_2115900969433702957_o

Na de 2-3 ging de wedstrijd ging de wedstrijd op en neer. Liam moest een aantal keer redden, maar de keeper van Arnhemia kwam ook een aantal keer goed weg. We waren iets de bovenliggende partij, maar de counter van Arnhemia bleef gevaarlijk. Op het moment dat de wedstrijd eigenlijk ten einde was, maakte David met een schot over de keeper nog de 2-4. Langs de kant eindelijk rust, de overwinning is binnen. Toch maakte Arnhemia gelijk vanaf de aftrap nog 3-4. Een slordig moment, waarin we de concentratie volledig kwijt waren.

1

Al met al een terechte overwinning. We waren beter dan Arnhemia, beter veldspel en met name in de 2e helft een fel Arnhemse Boys. Jongens gefeliciteerd met deze 3 punten. Volgende week thuis om 12:00 uur tegen VDZ D2G. Wij hopen jullie dan allemaal weer langs de lijn te begroeten.