Arnhemse Boys 1 – Fortissimo 1 Hemelvaart

20140529_144404

Tegen S.C. Millingen was het niet gelukt, om rechtstreeks promotie naar de derde klasse af te dwingen. Doordat de Arnhemse Boys de eerste ronde tegen ONA’53 hadden overleefd, was daarmee niet alles verloren. Op donderdag 29-05-2014, Hemelvaart, stond het volgende hoofdstuk in het boek “Promotie” op het programma. Op het terrein van SML, De Bakenberg, in Arnhem werd er gespeeld tegen Fortissomo uit Ede. De Arnhemse Boys moesten hieraan, na een lang seizoen, gehavend aantreden. Er vielen vele geblesseerden en geschorsten te betreuren zodat er weer een beroep gedaan moest worden op de spelers van Arnhemse Boys 3. In totaal mochten 3 spelers van dit “veteranenteam” aantreden in deze wedstrijd.

20140529_144415

De Arnhemse Boys gingen, ondanks hun toch enigszins nieuwe samenstelling niet slecht van start en wisten een 1 – 0 voorsprong te bemachtigen. Jammer genoeg werd dit voor de rust al weer teniet gedaan door een treffer van Fortissimo. De rust werd dan ook met een 1 – 1 gelijkspel behaald.

Na de rust kregen de Arnhemse Boys de eerste kansen, maar een schot van Alex belandde op de buitenkant van de paal. De volgende grote kans ging jammerlijk naast zodat de wedstrijd in evenwicht en daarmee spannend bleef. In de 59e minuut ontving de rechtsvoor van Fortissimo een rode kaart wegens natrappen en de hoop bij de supporters van de Arnhemse Boys was er, dat dit de wedstrijd in het slot zou kunnen gooien. Er ontstonden echter geen heel grote kansen na deze rode kaart, het was uiteindelijk zelfs andersom. In de 70e minuut kregen de Arnhemse Boys de bal niet uit het zestienmeter gebied en schoot Fortissimo de 1 – 2 binnen. De Arnhemse Boys gingen hierna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar zij wisten deze niet meer te maken. In de 89e minuut ging de man meer voordeel zelfs verloren na een rode kaart voor praten.

In de volgende ronde mag Fortissimo aantreden tegen Neede terwijl voor de Arnhemse Boys de competitie in de 4e klasse wacht.