Arnhemse Boys D1 – MASV D1 5-0 (1-0) Arnhem Cup

De 1e ronde van de Arnhem Jeugd Cup stond op het programma. Middels de loting waren we gekoppeld aan MASV D1, op Sportpark Schuytgraaf bij Arnhemse Boys. MASV speelt in de 3e klasse, draait mee onderin de middenmoot. Wij zelf uitkomend in de 2e klasse, na de winterstop niet verloren dus het vertrouwen op een goed resultaat was aanwezig.

Het was geweldig weer om te voetballen. De eerste helft wel de zon tegen, maar we hadden zin om er een goede wedstrijd van te maken. Al snel bleek dat we sterker dan MASV, hadden veel balbezit en dit leverde al snel goede kansen op voor David Huiberts en Damian Mormon, maar de afwerking liet te wensen over. Het probleem lag vooral rond de 16 van de tegenstander. We hadden niet het overzicht en gunde elkaar de bal niet. Toch werd het in de 15e minuut 1-0 door David Huiberts na een goede voorzet van Wesley Bakker. Na de goal bleef het eenrichtingsverkeer, MASV bleef beperkt tot het spelen van lange ballen maar dit werd niet gevaarlijk. Voor rust hadden we zeker nog 3x kunnen scoren, maar dit bleef achterwege.

De 2e helft was van een beter niveau. MASV werd goed vastgezet, de bal ging goed rond en in de 2e minuut na rust was het 2-0 door Job Spijker na een prima steekpass van Mika Lange. Bij vlagen waren er wat meer combinaties te zien en kans op kans werd gecreëerd. Het werd nog 3-0 uit een goed benutte strafschop door Sahin Ciftci. Uit een corner maakte Cas Klaassen er 4-0 van, en Danaisha Bruins zorgde voor het slotakkoord 5-0 na een goede voorzet van Sahin Ciftci.

Al met al een prima overwinning, een betere tweede helft waar er meer scherpte en beleving was dan in de 1e helft. Een aantal goede doelpunten gezien, maar ook zeker verbeterpunten voor afgelopen zaterdag.

Ruben Bouwman (Trainer Arnhemse Boys D1)