Arnhemse Boys D1 – Rheden D1 2 – 5

Na een week rust te hebben gehad, doordat ESA D4 zich uit onze competitie had terug getrokken, mochten we vandaag aantreden voor onze 4e competitiewedstrijd. Vandaag stond de wedstrijd tegen Rheden D1 op het programma. Een team dat evenveel punten had als ons, een mooie tegenstander dus.

Een goede bespreking en warming-up gaf hoop voor een goede wedstrijd. Helaas was dit niet het geval. We startten slecht, wonnen geen duel en dan blijf je achter de feiten aanlopen. Binnen 15 minuten stonden we dan ook met 0-3 achter. De achterhoede stond niet goed, we dekten niet kort genoeg en dan maak je het je tegenstander wel eenvoudig. Jharell deed daarna nog wel iets terug, een goede dieptepass werd goed binnengeschoten: 1-3. Maar of het aan het veld lag of dat het gewoon een ‘off-day’ was, er was totaal geen geloof om deze wedstrijd te winnen. Daarnaast waren er vandaag te weinig ‘winnaars’, en die heb je wel nodig wil je wedstrijden gaan winnen.

ArnhemseBoys D1 - Rheden D1 kopkans

In de rust aangegeven dat Rheden kwaliteit voorin had, achterin moesten we dus kort dekken en goed staan. Daarnaast moesten we met z’n allen blijven geloven in de winst. Deze tegenstander was echt niet beter dan wij. Maar of het in de wedstrijd opgesloten zat, stonden we in de 2e helft binnen 8 minuten met 1-5 achter. De ene goal nog simpeler weggegeven dan de andere. Vandaag hebben wij het Rheden echt niet lastig gemaakt. Dat mag je wel stellen. De eer werd nog gered de 2e helft door een bal binnen te tikken uit een corner. 2-5 was ook de eindstand.

ArnhemseBoys D1 - Rheden D1 actie in de regen

Tja we moeten goed na gaan denken met z’n allen, wat we moeten doen om dit soort wedstrijden te voorkomen. Verliezen kan, maar dan wel op een andere manier dan vandaag. Het klinkt misschien allemaal negatief, zo zeer zeker niet bedoeld, maar uiteindelijk speel je om beter te worden.