Arnhemse Boys D1 – SML D2 3-2 (2-0)

Ashampoo_Snap_2015.04.17_18h57m38s_001_

Op papier vandaag de belangrijke wedstrijd tegen SML D2. Met evenveel punten stonden we op plek 8 en 9, helaas op basis van doelsaldo stonden wij op de 9e plaats. Door nog niet te verliezen na de winterstop is het gat met de plekken 4 en 5 verkleind tot 5 punten. Er staat dus weer wat op het spel. Helaas was Justen er vandaag niet bij vanwege knieproblemen, Patrick ontbrak vanwege een verjaardag en Sahin was er niet bij vanwege een verloving van zijn oom. Dit hebben we goed kunnen opvangen door Justin en Levi van de onder 12 toe te voegen. Beide mannen bedankt.

Vooraf besproken SML direct vast te zetten, veel druk vooruit en zorgen dat ze niet van eigen helft afkomen. Deze opdracht hebben we de eerste helft prima uitgevoerd. SML werd goed onder druk gezet , we hadden veel balbezit maar deden hier nog te weinig mee in de beginfase. Gelukkig doorbrak David na een kwartier de ban door 1-0 binnen te schieten op aangeven van Wesley. We kregen hierdoor vertrouwen, bleven druk houden en iedere bal werd door onze achterhoede opgevangen.  Vlak voor rust werd het nog verdiend 2-0 uit een corner. Het was wederom David die met een prima volley voor het doelpunt en de ruimere marge zorgde.

In de tweede helft draaiden de rollen om wat betreft de wind. We kregen wat meer de wind tegen, maar dit was niets om ons zorgen over te maken. Met dezelfde druk en inzet blijven spelen, dan trekken we deze pot over de streep.  De start was wederom voortvarend. Binnen 2 minuten waren zowel David als Justin alleen voor de keeper verschenen maar zij mistten jammerlijk genoeg hun kansen. Vanaf dat moment draaiden de rollen wat om. SML werd wat sterker, wij durfden wat minder te voetballen. Het werd wat angstiger, gingen ballen zomaar wegschieten in plaats van te zoeken naar de voetballende oplossing.  Verder dan dit was er niet veel aan de hand. Tot dat SML zowaar op onze helft kwam en de 2-1 maakte vanuit een corner. Het werd nog onrustiger en het voetbal van de eerste helft was verdwenen.  Gelukkig gaf Wesley ons weer wat ruimte door de 3-1 te maken na een prachtige voorzet van Justin Konings. Hiermee hoopten we langs de kant dat de wedstrijd beslist zou zijn, maar door het rommelige spel kwam SML zelfs nog terug tot 3-2, gelukkig bleef het hierbij.

Op basis van inzet en strijdlust een absoluut verdiende overwinning. De eerste helft was genieten, de tweede helft was het maar bij vlagen genieten. Maar jullie hebben geknokt en een belangrijke overwinning binnen gesleept. Verdiende 3 punten! Woensdag spelen we weer, maar dan voor de 1e ronde van de Arnhem Jeugd Cup tegen MASV D1. Volgende week zaterdag competitie tegen ESA D3 om 09:30 uur.