Arnhemse Boys D3 – VDZ D6

D3 001

De D3 moet nog vier wedstrijden spelen, het laatste deel van de competitie zal interessant worden. Na een mooie overwinning vorige week vinden we de mannen terug op een gedeelde eerste plek. En de wedstrijden die na vandaag nog volgen zijn tegen de onderste drie van deze competitie. Vandaag, net als vorige week een thuiswedstrijd, dit keer tegen VDZ, dat met een gemengd  team speelt. VDZ staat op de 9e plek, maar heeft van de nummer 3 AZ2000 net met 3-2 verloren en van de nummer 4 Redichem gewonnen met 5-1. Een gevaarlijke outsider dus. Dimitri heeft de jongens gewaarschuwd niet te gemakkelijk deze tegenstander tegemoet te treden.

Toch beginnen de jongens niet goed aan de wedstrijd. Ze laten de tegenstander te veel komen en grijpen te laat in. Het lijkt wel of ze door die paar grote jongens en dat ene meisje geïntimideerd zijn. Vooral dat meisje laat in het begin van de wedstrijd zien niet onder te doen voor de jongens. Zij verdedigt goed en zet een paar keer goed de schouder in.  VDZ zet vanaf het begin druk en Koen moet gelijk aan de bak. Na 7 minuten staat het 0-1 en na een bal op de paal maakt VDZ na 10 minuten al 0-2, via een mooie vrije trap van 25 meter hoog net onder de lat. Het lijkt of onze mannen nu pas wakker worden, terwijl het toch al 14.15 uur is. Thijs verovert de bal en plaatst de bal naar Rohat. 1-2. Hierna komt de opstelling van de trainers beter uit de verf. De verdedigers gaan beter spelen en vinden de rust beter op te bouwen via de zijkanten. Bjorn en Wesley komen via rechts en links een paar keer in de buurt van het doel. Beiden schieten in het zijnet. VDZ komt nog een paar keer voor het doel , maar Jelle en Jop lossen dat makkelijk op. En het middenveld staat beter, vooral Jaimy staat goed gepositioneerd en kan veel ballen onderscheppen.

De rust gaan we met vertrouwen in met 1-2. Na de rust beginnen de jongens ijzersterk, Bjorn maakt snelheid op rechts en na een mooie combinatie met Rohat weet de laatste te scoren: 2-2. Hierna volgen een paar aanvallen, die VDZ slechts kan oplossen door de bal over de achterlijn te werken. Uit één van de corners van Mees kan Thijs met een mooie halve omhaal scoren, 3-2. VDZ komt in deze fase niet meer voor in het spel. De verdediging lost alles goed op, Mik (speelt erg goed op rechts) en Serhat (komt een paar keer goed naar voren) houden alles tegen en anders staat Koen K. op de juiste plek om de bal weg te werken. Na een mooie vrije trap van Jelle, over 40 meter naar Bjorn, die voorgeeft waar Rohat uit kan scoren, zakt het spel toch iets in. Er ontstaan een paar gevaarlijke situaties voor het doel en VDZ komt terug tot 4-3. Maar gelukkig weet Bjorn de 5-3 te maken, tevens de einduitslag.

Al met al een spannende wedstrijd, niet altijd met mooi voetbal, bij vlagen zelfs rommelig. De uitslag was uiteindelijk terecht, de boys waren veel meer in balbezit en het tweede deel van de wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van VDZ. En terugkomen na 0-2 achterstand is natuurlijk zeer sterk. Op naar het laatste deel van deze competitie. Nog drie wedstrijden en wie weet wacht de mannen dan iets moois. Volgende week weer een keer een vroegertje: 09.00 tegen SKV.