Arnhemse Boys E11- DVV E9

De E11 speelde gisteren tegen DVV E9, nr. 4 doordat wij ze zaterdag hadden gepasseerd. We speelden zonder Matei. Matthijs en bram versterkte ons team. Het was een wedstrijd met veel kansen over en weer. Al snel kon Bas op de keeper van DVV af, zijn schot ging net naast. Can gaf goed af aan Jarno maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Wout testte twee maal de kwaliteiten van de keeper maar een goal bleef uit. Joris, middenvelder, slalomde langs 2 a3 man maar kwam net niet tot een schot of assist. Lars, Bram, Matthijs en Xey wonnen achterin veel duels en voorkwamen gevaar. Echter konden ze niet verhinderen dat DVV een aantal malen gevaarlijk werd. Thymen kwam tot twee maal toe ver uit zijn goal en redde bij een poging van dichtbij uitstekend. Lars won een sprintduel en veroverde aan de zijlijn de bal voordat een voorzet kon volgen. Na een goede actie tikte Can de 1-0 binnen. Een minuut of vijf later werd het 1-1 door een snelle aanval van DVV. Vor rust kwam Bas weer twee maal in kansrijke positie. Een schot ging naast en een tweede maal schoot hij schitterend (!!) in, de bal belandde op de kruising (verdient was dat het schot er in ging), prachtig. Can was attent vlak voor de goal en reageerde sneller dan de keeper en kopte de bal die van de lat terugkwam binnen: 2-1.

Na rust keepte Bram. Thymen ging spelen. Hij kwam halverwege de tweede helft in een goede schiet positie maar het lukte niet de keeper te passeren. Na een goede pass van Mathijs op Wout scoorde Wout netjes 3-1 door de bal onder de keeper door in het doel te schuiven. Bas kwam weer 2x voor de keeper, Wout en Can maar het lukte niet om nogmaals te scoren. Bram bracht op een hard schot mooi redding (makkelijk zei hij later). Een voorzet van DVV werd net naast geschoten en een schot leek de kruising in te gaan maar Bram redde katachtig. Schitterend Bram. Can maakt de 4-1 en we kregen nog wat kansen. Jarno schoot te zacht en Lars stak vanuit de verdediging het hele veld over gaf voor op Thymen die zoals al geschreven niet de 5-1 kon maken. Wout bleef voor dreigend. Matthijs had veel drang naar voren waardoor Xey en Lars veel met z’n tweeën kwamen te staan. Door sterk verdedigen of de bal uit te verdedigen naar de zijkant voorkwamen ze samen met bram die puik keepte meer tegen goals.

Mannen: Alweer de 7de overwinning op rij. UITSTEKEND!!

Door dat resultaat staan we tweede achter HAVO en 2 punten voor SML, met 1 wedstrijd meer gespeeld.