Arnhemse Boys E2 bekert door na welverdiend punt tegen RKHVV E2

Vanavond stond de inhaalwedstrijd voor de beker tegen RKHVV E2 op het programma. Om 18.30 uur mochten we aftrappen onder een heerlijk zonnetje tegen de blauwen uit Huissen. Vooraf wisten we dat we genoeg hadden aan 1 punt om door te bekeren. Tevens waren de jongens erop gebrand om te laten zien dat ze het allemaal best in zich hebben, maar dat het er helaas de afgelopen 2 weken niet helemaal uitkwam. De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende jeugdscheidsrechter Pim Teijn (prima geregeld Joan!). De jongens deden een lange en goede warming-up en exact om 18.30 uur werd er op sportpark De Schuytgraaf afgetrapt.

De jongens begonnen (net als alle vorige wedstrijden) furieus aan de wedstrijd. Ze waren scherp en gedreven, er werd goed gevoetbald, samengewerkt en gebikkeld. De tegenstander uit Huissen werd in de beginfase dan ook volledig onder de voet gelopen. Er volgde werkelijk kans op kans, maar de jongens hadden het vizier in het begin helaas niet op scherp staan. Er waren kansen voor Joël, Matthijs, Luuk, Steijn en Maes, maar telkens gingen de grote kansen er niet in. Toch kwamen de Boys op een verdiende voorsprong. Joël ontving de bal in de punt van de aanval, stond met de rug naar het doel, draaide en gaf een prima steekbal op de links vrijlopende Tygo. Tygo ging met de bal op het doel af en omspeelde de goed uitkomende keeper die kansloos gelaten werd, Tygo gaf de bal met links het laatste zetje en 1-0 was de stand. Hierna gingen de jongens goed door maar wederom lukte het maar niet om te scoren. En daar komt ie weer, de oude voetbalwet, scoor je zelf niet uit vele kansen dan doet de tegenstander het. Na ongeveer 20 minuten spelen kregen de verdedigers van de Boys de bal net niet genoeg weg en de 1-1 lag in het mandje.

In de rust waren er complimenten voor alle jongens en we moesten vooral blijven voetballen dan kwam het wel goed. Toch zag de tweede helft er heel anders uit. Het leek wel of bij de Boys de pijp leeg was en RKHVV nieuw elan had gevonden. Zonder echt te domineren namen zij toch meer het heft in handen en moest Mitchel een paar keer handelend optreden waardoor de stand gelijk bleef. Tegen het einde van de tweede helft leek het er toch op dat de Boys nog zouden winnen, maar weer waren een aantal goede kansen niet aan de jongens besteed. En net op het moment dat de trainers dachten dat de volgende ronde binnen was leek het toch nog fout af te lopen. Een afgeslagen bal kwam ineens bij twee spitsen van RKHVV terecht, de een paste diep op de ander en alles leek als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Maar daar was ineens reddende engel aanvoerder Steijn, die met een megasprint de bal van de spits wist te ontfutselen op zo’n 10 meter van het doel. Hij knalde de bal over de zijlijn en de scheids floot af. Gelukkig, we zijn door naar de volgende ronde. Maar wat nog leuker was om te zien, was dat alle jongens bovenop Steijn doken en heel goed begrepen dat hij ons vanavond redde. Dat is nog eens teamspirit. Zaterdag begint de competitie en hopelijk wordt het teamgevoel alleen maar groter. Vanavond hebben de jongens goed gevoetbald, maar nog belangrijker voor elkaar geknokt, klasse!