Arnhemse Boys E3 – SC Bemmel E3

AB E3

Vandaag stond de wedstrijd tegen Bemmel op het programma. Net als de Boys hadden zij de eerste 2 wedstrijden gewonnen. Dit beloofde een mooie pot te worden.

Toen de jongens en meisje van Bemmel op het veld stonden werd alweer duidelijk dat onze jongens of te weinig te eten krijgen of te weinig schoppen onder hun kont krijgen.  In ieder geval begon de wedstrijd met Delano en Cas in de wissel. Terence op de goal en Brent, Chester en Nigel achterin. Sem, Mick en Yaro waren de aanvallers. Maar zoals de trainer altijd zegt: “aanvallen en verdedigen doe je met zijn allen “.

De eerste 10 minuten werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Echte grote kansen waren er niet voor beide partijen. Bemmel had een dame achterin die als een rasechte ausputzer alle aanvallen van onze boys wist af te stoppen. Pas na een minuut of 12 viel de eerste echte kans te bewonderen. 5 minuten voor rust wist Bemmel dan eindelijk door de verdediging van de boys heen te dringen en scoorde de 0-1.

In de rust werden de jongens nog eens geprezen om het feit dat ze zich niks aantrokken van de lengte van hun tegenstanders en zonder angst de duels invlogen. Vooral zo doorgaan zou Barry Stevens gezegd hebben.

Na rust bleef het spel heen en weer gaan. Echter Bemmel wist na 5 minuten de 2-0 te maken. Toch gaven de jongens niet op en probeerden door de tegenstander flink op te jagen en met goed samenspel een tegentreffer te forceren. En dat lukte vrijwel direct. Cas wist met een lange rush over links de goal te bereiken. Met een droge schuiver wist hij de keeper te verschalken. 1-2.
Deze goal zorgde ervoor dat de jongens nog meer vertrouwen kregen en een stormloop van aanvallen volgde. Maar Bemmel liet zich niet gek maken en produceerde zelf ook nog de nodige kansen. Tijdens één van deze aanvallen wisten Nigel en Brent de bal te onderscheppen en de bal naar Yaro te schieten. Deze bedacht zich geen moment en wist de 2-2 te maken. De ontlading was groot. Zowel op het veld als ernaast. Er werd nog een aantal maal op de paal geschoten, maar het netje werd niet meer geraakt. Gezien het spelbeeld was dit ook terecht, maar een gestolen overwinning had ook lekker gesmaakt.

Vanaf de kant een heerlijke wedstrijd om te zien. En wat ik begreep hebben de Boys en Bemmel er ook van genoten. Zo hoort voetbal te zijn. Ook bedanken we de uitstekende scheids die ondanks de mist geen moment gemist heeft.

Volgende week De Bataven E2 thuis. Gezien de eerdere wedstrijd in de beker kan dit ook weer een spannende pot worden.