Arnhemse Boys F8 heeft de smaak te pakken en wint overtuigend bij DVOL.

teamfoto-F8

Op zaterdag 20 september 2014 stond voor de F8 de 2e competitiewedstrijd op het programma. We moesten al om 07.30 uur verzamelen bij de Arnhemse Boys om vervolgens naar Lent te rijden. De ouders leken wel wat slaperiger dan de kinderen, die er alweer veel zin in hadden. We waren op tijd op het prachtige sportpark De Vossenpels van DVOL. We konden eerst de kleedkamer niet in omdat de sleutel van onze kleedkamer kwijt was. Maar nadat dit door de vriendelijke mensen was opgelost konden we gaan omkleden. Dani wilde de 2e helft wel keepen en Stan bood aan om dan de 1e helft te keepen. Ruben was vandaag onze aanvoerder. Vandaag was het de dag van het debuut van Noah in de F8. Noah heeft de naar de F5 vertrokken Mkrtich vervangen. En het zou een glansrijk debuut worden!

We liepen het veld op om even lekker in te spelen, maar we konden elkaar nauwelijks zien vanwege de mist. Maar gelukkig was deze weggetrokken op het moment dat de scheidsrechter om 08.30 uur voor aanvang wedstrijd floot. Al vrij snel bleek dat onze F8 vandaag een maatje te groot was voor de F8 van de gastheren. Vanaf het eerste fluitsignaal was er een stormloop en een stortvloed aan kansen op het Lentse doel. Het was dan ook vrij snel raak voor de Boys en het was de debuterende Noah die de bal hard en hoog in het doel peerde, 0-1. Daarna was het de beurt aan Loek om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken, 0-2. En waarschijnlijk omdat alles zo makkelijk ging en alle jongens doorhadden dat ze vandaag wel eens een doelpunt zouden kunnen gaan maken, werd er niet meer verdedigd. En één diepe bal betekende dan dus ook direct gevaar én een goal. Stan was kansloos op de lage schuiver en de stand was ineens weer 1-2. Maar hierna lieten de Boys Lent’s gevaar niet meer toe en Mads tekende voor rust nog voor de 1-3, na een zeer goede diepe bal van Daan.

Na de rust gingen de Boys gewoon door met waar ze gebleven waren. Samenwerken, bal veroveren, overspelen en doelpunten maken! Er werd op het middenveld en zo nodig in de achterhoede alles aan gedaan om de bal z.s.m. weer terug te verdienen. En Ruben, Mitch, Dani en Stan verdienen ook een pluim dat ze anderen en staat stelden om te scoren. Uiteindelijk liepen de jongens uit naar een 1-9 zege, door doelpunten in de tweede helft van Noah 2x, Loek 2x, Jesper en Daan. De jongens hadden nog veel meer doelpunten kunnen maken, maar de keeper van DVOL hield er nog heel veel ballen uit. Al met al een zeer goede overwinning waarbij de jongens hebben laten zien niet egoïstisch te zijn en elkaar de goals ook gunnen. Voorlopig staan we nog steeds met 3 anderen waaronder VV Arnhemse Boys Schuytgraaf F12M bovenaan. Volgende week volgt de eerste serieuze krachtmeting als we tegen mede koploper SV Angeren F2 spelen.