Arnhemse Boys JO15 2 – OVC’85 JO15 2D

abjo152-001

Voor alles is een eerste keer, zaterdag was het de eerste keer dat Arnhemse Boys Jo15 2 een thuiswedstrijd had in de najaarscompetitie. Op het programma stond de wedstrijd tegen OVC’85 JO15 2D. Een mooie dag voor deze wedstrijd, OVC speelt immers in de Airborne kleuren en laat Vitesse dat deze avond nu ook doen. Voor aanvang van de wedstrijd en tijdens de wedstrijd zagen we de vliegtuigen voor de dropping vliegen.

OVC’85 had hun eerste wedstrijd verloren en dat wilden ze wel even rechtzetten in de wedstrijd tegen ons. Zij hadden in de eerste helft het beste van het spel, maar gelukkig werd er over het algemeen behoorlijk verdedigd. We stonden wel behoorlijk onder druk en konden daar eigenlijk alleen lange ballen tegenover stellen, die vaak niet aankwamen. OVC wist te profiteren van hun overwicht en scoorde de 0-1, dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen we wat meer aan voetballen toe en kreeg de keeper van OVC ook wat te doen. Deze keeper kon zeker keepen, maar had zijn lengte niet mee. Een eerste poging met een hoge bal kon hij nog keren, maar een vrije bal werd over deze keeper binnen geschoten. We moeten het kennelijk hebben van de dode spelmomenten. Kort na deze gelijkmaker viel ook de 2-1, waarna de wedstrijd eigenlijk veel te lang duurde. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar we wisten de overwinning binnen te slepen. Twee gespeeld en 4 punten, maar belangrijker nog, ongeslagen in de competitie.

De komende week kan er eindelijk een keer “gewoon” getraind worden met een redelijk complete groep. Volgende week zaterdag spelen we dan om 12:00 uur uit tegen S.V. Spero JO15 3D, opnieuw een team met dispensatiespelers.