Bekerwedstrijd Arnhemse Boys E1-ESA E2 27-08-2014

2014-08-27-E1

Na een oefenwedstrijd, een toernooi en een paar trainingen, nu dan de eerste bekerwedstrijd. Iedereen zegt altijd dat het eigenlijk oefenwedstrijden zijn, maar ook oefenwedstrijdjes wil je winnen. Een voetballer wil eigenlijk altijd winnen. Je moet ook plezier hebben, dus is het zaak deze twee te combineren.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd leek het of onze jongens dit in hun achterhoofd hadden. Het was een stormloop op het doel van ESA. Toch duurde het even voordat er gescoord werd, de keeper stond z’n mannetje en de afwerking van onze mannen was te gehaast, onzorgvuldig. De eerste helft eindigde in een 3-0 voorsprong voor de boys: doelpunten van Bastiaan (fraai afstand schot), Rick en Wessel.

Onze mannen gingen in de tweede helft verder met aanvallend spel. ESA deed wel wat terug, maar kwamen niet echt voor in het spel. Onze jongens speelden eigenlijk alleen maar op de helft van de tegenstander en eigenlijk ook te dicht bij de goal. Daardoor werd het erg druk voor het doel. Er werd door de E1 nog 3 keer gescoord (Senne, Thijs en Wessel). Er werd af en toe zeer mooi gecombineerd, maar door de drukte smoorden veel kansen. Eindstand 6-1.

Kortom een mooi resultaat met sterk voetbal. Als de spelers bij de aanval het veld breed houden en zich realiseren dat er ruimte nodig is om te scoren, zal het nog mooier worden!