Derde bekerwedstrijd : Arnhemse Boys E3 – VDZ E3

IMG_0593-1224-x-1632

De derde bekerwedstrijd was tegen VDZ E3. VDZ had hiervoor al van Spero gewonnen en gelijkgespeeld tegen De Bataven. Bij winst is AB E3 zo goed als zeker door naar de volgende ronde. Voordat de wedstrijd begon werden aan de jongens hoodies uitgereikt die geregeld waren door de sponsor: Van de Pol Complete woning & Projectstoffering. Mooi paars is niet lelijk. Het team kan nu weer als eenheid aantreden. Bedankt hiervoor.

Vanaf het begin was duidelijk dat onze jongens aardig onder de indruk waren van het formaat van de tegenstander. VDZ maakte daar ook dankbaar gebruik van en wist het spel in deze beginfase te domineren. Echte kansen leverde dit in het begin nog niet op. Brent, Nigel, Mick en Cas hadden achterin de handen vol en wisten met vereende krachten de bal steeds weer naar onze voorwaartsen te dirigeren. Na 10 minuten had VDZ een grote kans waarbij Terence maar weer eens bewees dat hij goed kan keepen door de drievoudige doelpoging uit het netje te houden. Onze voorwaartsen waren ook onder de indruk van de aanvalsdrift en postuur van de tegenstander en beperkten zich in deze fase voornamelijk tot afstandschoten. Na een kwartier draaide het spelbeeld gelukkig en kwamen Sem, Yaro en Delano dichter bij het doel van de tegenstander. Het laatste tikje achter de zeer lange keeper lukte echter niet. Natuurlijk valt de goal dan aan de andere kant. Na 20 minuten stond VDZ met 0-1 voor. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef het spel een beetje heen en weer gaan waarbij onze jongens nu gelukkig iets meer kansen kregen. De 1-1 viel dan ook snel. Sem schoot van afstand op de keeper die de bal weer los liet, waarna Delano hem netjes intikte. Het geloof kwam weer terug en nog meer kansen volgden. Helaas vergaten onze jongens vlak voor de goal steeds dat ze twee benen hebben om mee te ballen. Het zogenaamde “Chocoladebeen” (citaat van de trainer) werd alleen maar gebruikt om op te staan. Helaas wist VDZ wel na 40 minuten het netje te vinden en werd de wedstrijd met 1-2 verloren. De uitstekende scheids Bart floot voor het einde van de wedstrijd en liet nog wat pingels nemen.

Het bekeravontuur is voorbij, wat wel wat teleurstelling opleverde voor een groot aantal jongens omdat ze hem vorig jaar gewonnen hadden. Zaterdag de 13e wacht echter de eerste competitiewedstrijd weer. Als de jongens wat meer vertrouwen hebben in eigen kunnen, zich niet meer laten afschrikken door de fysiek grotere tegenstanders en het samenspel wat slimmer uitgespeeld wordt kan er nog iets moois groeien dit seizoen. Over de inzet valt niet te klagen en de kwaliteiten zijn duidelijk aanwezig dus…..