DTS F2 – Arnhemse Boys F1, Eindstand 1-9

F1
Vandaag, zaterdag 13 september 2014 stond de eerste wedstrijd van het seizoen 2014-2015 op het programma. Het was licht bewolkt, droog en hadden om 8.25 uur afgesproken bij de Arnhemse Boys. Vanuit der Boys vertrokken we richting Ede, de uitwedstrijd DTS F2 stond op het programma. Rond 9.00 uur kwamen we aan en konden terecht in kleedkamer 11. Omdat we de kleedkamer met een ander team moesten delen, verbleven we niet lang in de kleedkamer en gingen gezamenlijk naar veld G1.
De warming-up werd door Milan verricht. Daarna werd het team in 2-en verdeeld en werd de bal snel rondgespeeld. Het laatste onderdeel was een partijtje 4-3 en de bedoeling was de bal zolang mogelijk in het team te houden. Luuk kon nog niet spelen ivm het gips om zijn pols en mocht Jelle inschieten die als keeper begon.
Om 9.30 uur floot de scheidsrechter, de wedstrijd begon. Diego begon in de wissel aangezien hij zich niet optimaal voelde. Na 4 minuten schoot de keeper uit, helaas door een foutje in de verdediging, nam de speler van DTS de bal mee, liep op het goal af, schoot op het goal en scoorde het eerste doelpunt. De Boys waren gewaarschuwd. Maar nog geen minuut later kregen de Boys een hoekschop, de bal kwam bij Jowendly, schoot op het goal en via een tegenstander werd de bal van richting verandert en kwam de stand op 1-1. In de 10de minuut kreeg Djara de bal en via een mooie solo scoorde hij de 1-2. Inmiddels werd Diego gewisseld voor Jowendly. Het spel van de Boys werd steeds beter. In de 16de minuut maakte Bram de 1-3 en in de 18de minuut scoorde Jesse eenvoudig, Jowendly ging op de keeper af, de keeper hield de bal, maar kwam bij Jesse terecht, 1-4. Dit was tevens de ruststand. Door de goede verdediging van Jelle, Mathijs en Jesse, kwam DTS geen een keer tijdens de eerste helft bij ons goal.
In de 2de helft moesten we loten wie ging keepen. Djara raadde het getal 5. Milan begon als reserve en we begonnen fris aan de 2de helft. De scheidrechter floot en de Boys namen snel het initiatief. Snel scoorde we de 1-5, 1-6 en 1-7 via Mathijs en 2 x van Diego. DTS gaf het op en de Boys bleven aanvallen. Djara kreeg als keeper maar 2 keer de bal, wel terugspeelballen vanuit ons. Jesse scoorde nog de 1-8 en via een mooie laatste actie vanuit Mathijs kwam de bal bij Bram en die schoot de bal hard tegen het net. Eindstand 1-9.
Jongens wat hebben jullie goed gespeeld. Veel in de aanval, hard gewerkt, overgespeeld en met zijn alle verdedigd als DTS de bal had. Er begint langzaam een team te ontstaan.
Dinsdag de 3de bekerwedstrijd thuis tegen Bemmel om 18.30 uur.