E5 – Er op en er over!

AVW66 - Arnhemse Boys heel vroeggggg
Na een week herfstvakantie hervatte de E5 vandaag de competitie met een uitwedstrijd tegen AVW’66 uit Westervoort. Door vakantie, slecht weer en andere herfstachtige taferelen hadden de jongens bijna twee weken rust gehad voor deze 6-punten wedstrijd tegen de tegenstander uit Westervoort. De wedstrijd zou om 8.30 uur beginnen. De jongens lekker kwiek uit bed en vrolijk op de parkeerplaats bij het sportpark Hamerden. Dit in tegenstelling tot de ouders die deze tijd toch wel erg vroeg vinden. Je ziet dat bij de meesten de leeftijd begint te tellen met stramme spieren en een hoog klaaggehalte! Kom op ouders: aanmoedigen die jongens!

Ondanks het einde van de herfstvakantie waren we helemaal compleet. Zelfs Giacomo was present. Kijken of onze Kazim-Richards vandaag het verschil kan maken, zoals zo vaak in het begin van deze competitie. Na een goede en gezonde warming up stond de wedstrijd vandaag onder leiding van een kwieke zeventiger uit Westervoort: prima pot gefloten, scheids! En niet zomaar een veld vandaag: eindelijk weer een nat grasveld. Dat wordt bikkelen tegen deze tegenstander.

Meteen vanaf de aftrap trok de E5 ten aanval met mooi combinatiespel. De bal ging van voet naar voet en de tegenstander werd met tikki-takki voetbal uitgespeeld. Na goed verdedigen van Dani en Casper kreeg Aaron de bal die diep speelde op Giacomo. And he’s back in town met de 0-1 tegen de touwen. Knappe goal!

Met de 0-1 in de rug werd het soepele spel verder uitgebouwd door ook nog te vechten voor elke bal. Dean gooide de beuk in het duel en vond met een mooie pass Kas, die via Luca weer Giacomo bereikte. And he’s back again met de 0-2 tegen de touwen. Blijkbaar helpt een gebroken arm bij doelpunten maken. Welkom terug!

Wordt dit een makkelijke ochtend? Het zou zo maar kunnen als Aaron na een mooie solo de 0-3 binnen prikt. Nu nog even blijven voetballen tot de rust en dan naar de nieuwe aanwijzingen van de drie trainers luisteren. Of toch niet? Nee want AVW’66 scoort vlak voor het fluitsignaal met een schitterend afstandsschot de aansluitingstreffer. Ruststand 1-3 voor de E5. Een goede aanjager voor de trainers om de jongens wakker te houden.
AVW66 E3 - Arhemse Boys E5 2-7
Na de rust wordt het goede spel van het begin van de eerste helft doorgetrokken via de flanken komen Thymon en Koen regelmatig door en bedienen de spelers in de spits. Met een leep pasje zet Koen Kas vrij voor de doelman: 1-4. Koen is op dreef want nog geen minuut later passeert hij zijn tegenstander en plaats de bal keurig op Thymon, die deze kans dankbaar aanneemt: 1-5. Laat AVW’66 dan niets meer zien? Ja wel hoor want Simar moet een paar keer goed redden en heeft zelfs nog een keer geen antwoord op een schot van de tegenstander uit Westervoort: 2-5.

Met nog 5 minuten te gaan gaat het spel op en neer en krijgen beide ploegen nog een aantal kansjes. Via een schitterend schot van afstand van Dani en via een mooie droge knal in de hoek van Giacomo zorgen zij voor het slotakkoord van deze wedstrijd: 2-7.

Met deze mooie overwinning kan de E5 omhoog kijken in de competitie. Als de jongens zo blijven spelen met een verdediging met Casper, Dean en Dani en de drie ‘brommers’ Kas, Aaron en Thymon op het middenveld en voorin met de spitsen Koen, Luca en Giacomo kan het nog een mooi slot van de poule worden. Al helemaal met de zwarte panter Simar in het doel zijn tegendoelpunten bij de E5 schaars. Volgende week tegen Jonge Kracht uit Huissen, die een plaatsje hoger staan. Als we daar nu eens goed tegen gaan ballen! Wie wat dan?

AVW66 E3 - Arnhemse Boys E5 2-7