E6 deelt punten met ESA E8 en promoveert naar 2e klasse!

De jongens van de E6 hebben afgelopen zaterdag de najaarscompetitie afgesloten met een 3-3 gelijkspel uit bij ESA E8 en door dit resultaat eindigen ze op de 2e plaats weliswaar gedeeld met Eendracht Arnhem maar het onderling resultaat en doelsaldo spreekt in het voordeel van de boys! Door te eindigen in de top 3 heeft de E6 een zeer knappe prestatie geleverd en volgens de regels van de KNVB zullen ze dan ook promoveren naar de 2e klasse in de voorjaarscompetitie. De wedstrijd van afgelopen zaterdag toonde wel aan dat de jongens toe zijn aan de winterstop want het bleek uiteindelijk één van onze mindere wedstrijden van het seizoen te zijn. Vanwege de afwezigheid van onze doelman in grootse vorm Rijk Sikkens waren we maar met 8 spelers vertrokken naar Sportcentrum Rijkerswoerd. Dit betekende dat normaal gesproken Mees zou gaan keepen maar die wilde liever voetballen dus wierp Lars zich op als vrijwillige doelman.  De aanvoerder voor deze wedstrijd was Gijs aangezien zijn naam uit de “hoge hoed” kwam na de inmiddels bekende “Aanvoerders Loterij”. Nadat iedereen het voetbalkloffie had aangetrokken en we de warming up achter de rug hadden verschenen we met de volgende opstelling aan de aftrap: Lars in het doel, Kasper stond rechtsachter, Levi centraal achterin, Mees Linksachter, Gijs en Jesse op het middenveld en Devid in de spits. Siem ging starten als wissel.

De wedstrijd begon heel matig van beide kanten en het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar onze boys een beetje afgetroefd werden op strijdlust. De ruimtes tussen onze linies waren veel te groot, er werd niet goed mee teruggelopen door ons middenveld en de passing was ook niet zo goed als we normaal gewend zijn van onze jongens. Echter na 7 minuten hadden we een kleine opleving en dat leverde ook direct een doelpunt op voor de Arnhemse Boys. Gijs zette een fraaie aanval op en gaf een mooie pass op Jesse die voor het vijandige doel kwam maar zag zijn poging stranden waardoor er een scrimmage ontstond waaruit Devid uiteindelijk de bal voor de voeten kreeg en ook een doelpoging ondernam. Ook deze poging werd onschadelijk gemaakt door de ESA verdediging maar zij kregen de bal niet goed verwerkt. Jesse wist hier attent op te reageren door de bal het beslissende zetje te geven en in het netje te leggen.

Na deze 1-0 voorsprong ging het ietsje beter maar het bleef wat onrustig en ontbrak het wat aan beleving die we juist de laatste wedstrijden wel hebben laten zien. Desondanks bleef onze verdediging wel goed overeind mede dankzij goede ingrepen van doelman Lars, centrale verdediger Levi en de backs Mees en Kasper. Later in de eerste helft kwam Siem erin als rechtsback voor Kasper en Jesse werd op zijn beurt weer vervangen door Kasper omdat Jesse even een “Pitstop met schoenenwissel” moest maken. ESA was niet van plan om de Arnhemse Boys een makkelijke zaterdagochtend cadeau te doen en 3 minuten voor rust kwamen ze op 1-1 wat eigenlijk een juiste afspiegeling van de eerste helft was. Na een afgeslagen aanval van de Boys werd er niet goed omgeschakeld waardoor een ESA aanvaller vrij kon doorlopen en de bal voor een collega zijn voeten kon leggen die simpel de gelijkmaker kon binnentikken.

Met deze 1-1 stand gingen we ook de rust in en daarin de boys even wakker geschud dat het allemaal wel wat feller en scherper mocht. Ook moest er meer rust komen in balbezit, bal goed aannemen en een goede strakke pass in elkaars voeten geven want dat ontbrak eraan in de eerste helft. Ook werden er wat omzettingen gedaan want Mees verving Lars in het doel zodat Lars weer als voetballer het veld inkwam en Jesse kwam weer terug in het veld voor Gijs. In de tweede helft begonnen de jongens feller zoals we hadden afgesproken en bij vlagen lieten ze weer het goede spel zien van voorgaande wedstrijden.  In de 2e minuut kreeg Devid de bal op de helft van ESA en begon aan een mooie rush en liet de tegenstanders kansloos en wist met een prachtig doelpunt de Arnhemse Boys op een 2-1 voorsprong te zetten. Eindelijk hadden we de wedstrijd weer in handen en stond het team ook weer goed, er werd geknokt en er kwam weer wat vuur in ons spel. Vooral Siem was enorm in vorm op zijn rechtsback positie en wist telkens op het juiste moment in te stappen en de bal te veroveren en zo de aanvallen van de boys op gang te houden. Levi was weer als vanouds de veldheer achterin door de ballen achterin te onderscheppen en zijn backs goed te coachen. Kasper stond op het middenveld en deed vooral verdedigend goed zijn werk en wist ook een paar keer goed mee op te komen en met mooie passes te strooien.  Mees wist nog wat knappe reddingen te maken, Jesse trok weer de ene sprint na de andere en Lars was inmiddels goed opgewarmd na zijn keeperswerk in de eerste helft en had ook al de nodige meters gemaakt.

Inmiddels was Gijs weer in het veld gekomen voor Devid en in de 12e minuut kreeg hij de bal in het midden op een kleine 10 meter van het ESA doel voor zijn voeten. Hij kapte knap met zijn linkervoet naar zijn rechtervoet en haalde direct uit en zag de bal in de rechterhoek verdwijnen en zo werd de voorsprong op 3-1 in ons voordeel. Echter op het moment van het schot zat er nog een ESA verdediger tussen waardoor Gijs zijn enkel lelijk verzwikte en daardoor weer even naar de kant moest maar gelukkig bleek de schade uiteindelijk mee te vallen. Hierdoor kwam Devid weer in het veld maar door alle commotie en de vele wisselingen wist ESA van de chaos te profiteren en de achterstand te verkleinen naar 3-2. Echter er waren nog genoeg kansen te noteren voor onze jongens maar helaas stond het vizier niet meer op scherp waardoor ESA in de wedstrijd bleef. Richting het einde van de wedstrijd werd het voetbal weer wat minder en gingen we mee in het alles of niets voetbal van de tegenstander en de ruimtes tussen onze linies werden weer wat groter. In de 23e minuut was het dan toch ESA dat toesloeg doordat onze boys een tegenstander, die op zijn eigen helft er met de bal vandoor ging, vrije doorgang gaven en recht op Mees kon afstormen. Mees wist in eerste instantie de bal nog weg te werken maar met een schitterende kopbal kon een ESA speler toch nog de 3-3 laten aantekenen. De laatste minuten werd er nog vanalles geprobeerd door de Boys om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen maar dat mocht niet meer baten waardoor de eindstand op 3-3 werd bepaald.

Gezien de wedstrijd was dit ook een terechte uitslag maar eigenlijk was het jammer dat een 3-1 voorsprong toch veel te makkelijk werd weggegeven.  Het is ook zo dat de jongens toe zijn aan de winterstop om even de accu weer te kunnen opladen want ze hebben dit eerste gedeelte van het seizoen enorm veel vooruitgang geboekt en zeer goede prestaties geleverd. Na afloop waren de jongens blij om de kleedkamer binnen te gaan en te kunnen opwarmen na deze koude zaterdagochtend en werden ze nog getrakteerd op een zak chips van de voetbalouders.

De 2e plek en promotie naar de 2e klasse is binnen jongens en we hebben in de eerste wedstrijden nog zelfs een tijd bovenaan gestaan en we kunnen alleen maar zeggen dat dit een enorm goede prestatie is waar jullie trots op mogen zijn.Maar na de winterstop mogen jullie je borst gaan natmaken want de 2e klasse dat is natuurlijk weer een stapje hoger. Jullie gaan nog sterkere tegenstanders ontmoeten en dan gaat het nog een stapje sneller dan bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Westervoort. Dit betekent dus dat we op de trainingen nog harder gaan werken en veel oefeningen gaan doen om ervoor te zorgen dat we nog beter gaan worden want dat hebben we nodig in deze klasse. Jullie kunnen dit en kunnen zelfs nog beter en als de inzet en concentratie van de wedstrijd ook op de trainingen aanwezig is dan gaan we in de voorjaarscompetitie eens voor wat verrassingen zorgen. De trainer heeft daar wel zin in ….jullie ook?

Nog een aantal trainingen te gaan voor de winterstop echt begint en jullie van de “voetbalvakantie en kerstvakantie” mogen genieten.

Nogmaals gefeliciteerd met de knappe prestatie jongens! Top gedaan!