EDS E2 – Arnhemse Boys E9

De eerste helft zagen we Lars zoals gewoonlijk opduiken voor de goal, een goal leverde het niet op. We zagen schoten van Senna, Bas, Jarno en Ronin. Geen van allen wisten ze te scoren. Achterin veroverde Joris goed de bal door voor zijn aanvaller te komen en in het duel goed zijn lichaam te gebruiken, dat moeten we vaker doen. Joris kon vervolgens weer een aanval opzetten. Joshua was ook moeilijk te passeren, een tegenstander liep tegen hem op en moest gewisseld worden. Joshua goed je lichaam gebruikt daar. Ronin ondersteunde veelal de aanval door in te schuiven.

EDS wist voor rust 4x te scoren, waarbij de eerste goal ongelukkig via Joshua in ons eigen doel belandde, bij de tweede goal redde Thymen uitstekend maar wist de verdediging de bal vervolgens niet weg te werken. Een wat geflatteerde tussenstand. Gelukkig zette Joris bij ene volgende aanval goed door en in de kleine ruimte wist hij de ruimte voor een schot te vinden, binnenkant paal scoorde hij de 4-1. Thymen voorkwam met 2 knappe reddingen meer tegen goals.

In de rust hebben we aangegeven dat de jongens niet bang moeten zijn en wat feller moeten spelen. Dat deden onze Boys na rust beter. Joshua wisselde aan het einde van de eerste helft met Thymen en ging keepen. Lars wilde verdedigen in plaats van in de spits te spelen. En hoe deed hij dat. EDS kwam in de tweede helft regelmatig over links aanvallen maar Lars veroverde vaak de bal door goed voor de man te komen en zich niet te laten weg zetten. Hij voorkwam heel wat voorzetten. Joris en Ronin kwamen ook een aantal maal voor zijn man en kon de aanvallers helpen door meters te maken. We zagen een paar aanvallen die Joris achterin opzette met een pass naar Jarno of Senna die de bal kwamen halen. Thymen en Bas sloten goed aan waardoor we Thymen 2x, Jarno 2x, Bas 1x en Senna 2x in schietpositie zagen komen. De keeper redde of de Boys schoten naast. EDS scoorde ondanks goedkeepers werk van Joshua nog 1x. Een van onze aanvallen werd door Senna na een goede ingooi van Joris en een goede pass van Jarno tot doelpunt gepromoveerd: 5-2, goed gedaan Senna.

In de tweede helft goed gewerkt weer Boys. Dat moeten we volgende keer gelijk doen. Jullie kunnen echt ballen dat laten jullie elke keer weer zien.