F8 toont veerkracht tegen Arnhemia F4

Vandaag stond alweer de 5e competitiewedstrijd op het programma. We mochten om 08.30 uur thuis aantreden tegen V.V. Arnhemia F4. En alhoewel het eruit zag alsof het volop herfst was, bleek het heerlijk weer om te voetballen te zijn. Daan was bijna de hele week ziek geweest en was vandaag nog niet fit genoeg om mee te kunnen doen. Daarom werd hij vervangen door Jesse. Jesper, onze aanvoerder vandaag, keepte de eerste helft en Stan keepte de tweede helft. Van tevoren hadden we afgesproken om de nare nederlaag van vorige week weg te spoelen met een leuke wedstrijd vandaag. We zouden weer ouderwets met z’n allen de ballen af gaan jagen en samen proberen om doelpunten te gaan maken.

Echter vandaag moesten we helaas concluderen dat er weinig van de voorgenomen plannen terecht kwam. Waar onze jongens de eerste drie wedstrijden van het seizoen nog heel erg gretig waren en keihard liepen te buffelen, wilde het vandaag gewoon niet zo lukken. Misschien waren de jongens nog steeds onder de indruk vanwege de wedstrijd van afgelopen week. Er werd nu niet door het hele team gejaagd op de bal en ook bij balbezit werd niet door het hele team de aanval gekozen. Hierdoor bleven we vooral (te) stil staan in de buurt van keeper Jesper. Jesper hield ons een hele lange fase nog goed in de race door heel moeilijke (hoge) ballen allemaal te pakken. Ook scoorde Arnhemia nog bijna uit een prachtige volley. Maar het verzet werd op een gegeven moment gebroken en in de 9e minuut werd een voorzet uit een corner prima door hen binnengeschoten, 0-1. Op dat moment ging de coach wisselen en kwamen Mads en Dani in het veld. De aftrap werd genomen, de bal ging naar links naar Dani en Dani sneed als een mes door de boter door de defensie van Arnhemia en schoof direct de 1-1 binnen. Waren we nu wakker? Nee, helaas niet. Ook hierna bleef Arnhemia de bovenliggende partij, puur doordat het ons vandaag maar niet wilde lukken om de duels in ons voordeel te beslechten. Voetballend waren we sterker, maar op het natte zware veld wilde het gewoon niet lukken. We gingen dan helaas ook met een 1-2 achterstand rusten.

In de rust maakten we een afspraak met elkaar, wat er ook zou gebeuren, we geven niet op en we proberen de tweede helft te winnen. En dat gebeurde! Eerst kwam Arnhemia op 1-3. Mitch was inmiddels uit zichzelf in de spits gaan spelen en de eerste de beste diepe bal rondde hij direct af, 2-3. De coach maakte met Mitch de afspraak dat deze voorin bleef staan, omdat de coach zag dat de spelers van Arnhemia allemaal naar voren bleven rennen. En de tactiek werkte, Jesper die inmiddels het keeperstenue had ingewisseld, gaf na goed doorgaan op het middenveld een zuivere pass op Mitch en die maakte de gelijkmaker 3-3. En net op het moment dat we dachten dat we de wedstrijd alsnog zouden winnen, gingen de Boys toch weer vlak voor de eigen keeper staan rommelen. Helaas kon Arnhemia hiervan profiteren en het was weer 3-4. Gelukkig bleef de tactiek vandaag overeind en na wederom een diepe bal op Mitch, was hij het die voor een hattrick tekende en de 4-4 binnenschoot in de allerlaatste minuut. Mitch die nog nooit gescoord had in een wedstrijd, maakte er vandaag dus 3!!! Knap van de jongens dat ze zijn teruggekomen na een achterstand. En het blijkt maar weer als het niet zo loopt als je wilt moet je wat slimmer zijn. Volgende week zijn de jongens vrij en we pakken op 25-10 de draad weer op met een wedstrijd bij Jonge Kracht.