GVA E2-Arnhemse Boys E9

We speelden zonder Joris. We begonnen redelijk met een schietpoging voor Lars en Bas. GVA maakte met een prachtig doelpunt 1-0. Onze jongens kunnen voetballen dat hebben we verleden week gezien toen we met 2-1 wonnen van Arnhemia maar vandaag zat het niet mee. Onze verdedigers sloten niet goed aan bij de aanval en de middenvelders en aanvallers ondersteunde de verdediging te weinig of niet. En te veel verdedigers liepen mee naar voren. Daardoor stond Senna op een gegeven moment tegen 3 aanvallers.

Een andere keer mocht een aanvaller 3 spelers van ons passeren en bij een paar tegen goals redde Thymen prima in eerste instantie maar al onze spelers wachten te veel af wat er ging gebeuren en de tegenstander mocht dus een paar keer ongehinderd de rebound in het doel schieten. Na 3 tegengoals was het Lars die netjes scoorde, knap. Hij soleerde later nog een keer langs 2 a 3 tegenstanders maar wist niet opnieuw te scoren. Jarno kwam in het begin nog tot een poging waarbij de keeper redding bracht.

Na een 10-1 achterstand bij rust en een peptalk en ook het geloof van onze jongens dat ze wel degelijk kunnen voetballen zagen we dat in de tweede helft terug. Joshua keepte prima. Jarno ging in de verdediging spelen en samen met Ronin en Senna wonnen ze veel duels en voorkwamen veel gevaar. De aanvallers van GVA kwamen Senna, Ronin en Jarno nauwelijks meer voorbij. Mannen jullie hebben je na rust goed in de tegenstanders vast gebeten, gaven veel minder ruimte. Perfect. Daar waar het kon ondersteunden de verdedigers ook de aanval. Senna kwam tot een schot dat vanaf de middenlijn net niet genoeg stuitte anders had hij gescoord, goede poging. Vaak kwamen onze verdedigers ook tot een goede voortzetting naar Thymen die vaak ook weer een goede voorzetting had met een actie of pass naar de spitsen Lars of Koen. Lars en Thymen kwamen in de buurt van een tweede goal voor ons. In het begin van de tweede helft had Bas nog een mooi schot, hij schoot naast. In de tweede helft kregen we nog 2 goals tegen. Als trainers en ouders konden we langs de lijn zien dat onze jongens wel degelijk kunnen voetballen en wat in hun mars hebben. Aan de trainers met de trainingen te zorgen dat de jongens bij leren. De ideeën hebben we. Klasse gewerkt mannen de tweede helft, wat kunnen jullie knokken. Na de wedstrijd werd er gewoon gedold in de kleedkamer dus dat is prima, de boys blijven plezier houden en terecht.

Op naar Heerenveen vanavond voor de line up die onze E9 (aangevuld met Wout, onze ex team genoot en Matthijs en Ryan uit de E3 en E4) mag verzorgen met Vitesse, in het Abe Lenstra stadion.