RKSV Brakkenstein – Arnhemse Boys C2

Vandaag mochten we in Nijmegen gaan voetballen, bij RKSV Brakkenstein. Voor de beker hadden we al eens gespeeld tegen Brakkenstein, maar dat was de C3D, ditmaal stond de C4 ons op te wachten voor een potje voetbal. Brakkenstein had al tegen een paar tegenstanders gespeeld die voor ons wel bekend waren. Tegen AZ2000 werd 6-6 gelijk gespeeld en uit bij S.C. Valburg werd met 4-2 verloren. Prima resultaten dus, eens kijken wat wij vandaag gingen doen.

In het begin lieten we het spel aan onze gastheren, maar zij wisten hiermee niet echt kansen te creëren. Het duurde even in de eerste helft voordat we echt begonnen te voetballen. Toen we dan eenmaal bezig waren, kregen we ook een aantal kansen en mogelijkheden. Jammer genoeg gingen die er niet direct in, zodat het eigenlijk nog onnodig lang 0-0 bleef. Uiteindelijk wisten we de ban te breken en de 0-1 te maken. Vlak voor tijd wisten we dit zelfs nog uit te breiden naar 0-2, maar net voor het rustsignaal viel toch nog de 1-2 uit een dood spelmoment.

In de rust werden een paar kleine omzettingen gedaan en na de rust zaten we er direct bovenop. In korte tijd vielen er 3 doelpunten, zodat we naar 1-5 uitliepen, Brakkenstein deed nog wel iets terug en maakte er 2-5 van, maar daarna was het weer de beurt aan Arnhemse Boys, met weer 2 doelpunten werd de eindstand op 2-7 bepaald. Het enige dat je jezelf mag verwijten is dat we te onzorgvuldig met de kansen waren in de 1e helft. Als we daar iets nauwkeuriger waren geweest, hadden we al met een ruime voorsprong kunnen gaan rusten. In de tweede helft hebben we samen een mooie strijd geleverd en een terechte eindstand op het bord neergezet.

Komende week spelen we thuis tegen Redichem C3, de wedstrijd begint om 14:15 uur, Tot dan!