SKV D6 – Arnhemse Boys D3, D3 blijft het goed doen

Vandaag speelt de D3 tegen de D6 van SKV, SKV is een grote vereniging met veel jeugdteams, 8 F-teams 9 E-teams en 6 D-teams, daarnaast nog een aantal C, B, en A teams en een meisjes afdeling.
De plaats van handeling ligt schitterend, in het bos, aan de rand van Wageningen, met uitzicht op de Wageningse berg, waar ooit nog betaald voetbal werd gespeeld. Het is net boven nul als we beginnen, de eerste wedstrijd in de najaarscompetitie om thermobroeken en handschoenen aan te doen. De meegereisde supporters staan te stampen langs de kant om warm te blijven.

Gelijk bij het begin van de wedstrijd is al te merken dat onze jongens sterker zijn. SKV doet wat het kan, maar na 7 minuten staat het 0-1 door een doelpunt van Bjorn. SKV valt aan en komt een paar keer in de buurt van onze doelverdediger Koen. Na een kwartier breekt Wesley door en scoort. SKV komt nog een paar keer in de buurt van het doel, Koen kan een paar terugspeelballen wegwerken. SKV krijgt nog een corner die via een speler van SKV over de achterlijn verdwijnt. Dan herpakken onze mannen zich, Thijs schiet van afstand op doel, de keeper houdt de bal tegen, Rohat is er als de kippen bij om te scoren.
Hierna volgt een fase waarin onze jongens alleen maar aanvallen en een aantal corners mee krijgen. Bij rust is het 0-3.

Na de rust heeft de technische leiding de opstelling aangepast. Koen K wordt laatste man, Jelle schuift naar voren als aanvallende centrale middenvelder. Er moet worden gescoord omdat de concurrenten ESA en AZ2000 een hoog doelsaldo hebben. En dat lukt, Gijs breekt in de eerste minuut door, hij plaatst de bal op Mees die scoort. Vlak daarna scoort Wesley. 0-5. De verdediging heeft vanaf dit moment niet veel meer te doen. En als SKV aandringt, weten Mik, Jop, Koen en Serhat de ballen weg te werken. Uit deze verdedigende acties ontstaat vrijwel direct weer gevaar, omdat de bal over rechts bij Bjorn komt, of over links bij Wesley. Hierna scoort Thijs met een hard schot dat via de rug van een verdediger van SKV in het net belandt. Bjorn scoort uit een corner 0-7. Jelle neemt een vrije trap net buiten de 16 meter, hij plaatst de bal op het hoofd van Rohat, hij weet te scoren. Waarmee weer bewezen is dat lengte voor een spits niet nodig is om toch koppend te kunnen scoren. Bjorn scoort nogmaals (een valse hattrick!) en Thijs scoort uit een corner. Eindstand 0-10.

Een goed resultaat, met bij vlagen goed voetbal. De jongens moeten nog wel leren zich niet te veel door de tegenstander te laten leiden. SKV maakte het veld klein, waardoor er vrijwel geen ruimte voor het doel ontstond. Zaak is dan zelf de ruimte te maken. De jongens zijn gretig gebleven, mooi te zien dat direct vanaf de aftrap, na een doelpunt weer werd gestoord.
Het blijft spannend in de poule van de D3. ESA heeft met 12-0 gewonnen van Duno D en AZ2000 heeft van SDOO gewonnen met 0-10. Alle drie de teams hebben 3 verliespunten.
Volgende week tegen Bennekom. En daarna de week van de waarheid, wij spelen om 13.00 tegen SDOO en ESA en AZ2000 moeten om 09.30 tegen elkaar.