1 vroege ochtend, 2 jarigen, 3 punten voor de E5

1 vroege ochtend, 2 jarigen, 3 punten voor de E5

ArnhemseBoys E5 - Angeren E2 3-2
Vandaag stond weer een vroege thuiswedstrijd op het programma voor de E5. Toch zijn er steeds weer veel ouders aanwezig om de jongens aan te moedigen. Vandaag tegen de E2 jeugd van Angeren. Beide ploegen staan met zes punten uit vier wedstrijden in de middenmoot. De laatste twee wedstrijden had onze E5 wisselend gepresteerd. De thuiswedstrijd tegen VDZ ging met 7-5 gewonnen en de uitwedstrijd tegen Spero ging met 6-1 verloren. Helaas had de reporter van de E5 twee weken een offday. Maar hier weer een verslag van een mooie, gelijk opgaande wedstrijd tegen Angeren.

De dag begon vroeg met het aanheffen van een hiep hiep hoera voor de twee jarigen van het team: Casper en Kas worden dit weekend allebei 9 jaar. Van harte! Helaas bleek gisteren in het ziekenhuis dat we Giacomo nog zeker 3 weken moeten missen met een arm in gips. Come on Giacomo. Tot gauw!

De trainers Gerraldo en Peter starten om 8 uur met de warming up en proberen de jongens klaar te stomen voor deze wedstrijd in de middenmoot en kunnen we na afloop aansluiten bij de top van de competitie? De wedstrijd stond onder leiding van een jeugdscheidsrechter en die floot precies om 8.30 voor het begin.

En daar gaat de E5! Meteen wordt druk naar voren gezet. Dat doen ze nu al het hele seizoen. Chapeau jongens, volhouden! Onder aanvoering van Thymon werd de aanval gezocht met Koen en Luca. Vanuit achteren zetten Dani, Casper en Dean de bal in de vooruit, waarbij Kas en Aaron het middenveld oversteken. Na 5 minuten wordt door een mooie pass van Koen onze ‘ lange’ Thymon voor het doel gezet en pats boem: 1-0 voor de boys. En verdiend ook! Vorige week werd na tien minuten vergeten om door te voetballen. Nu bleef de E5 naar voren voetballen. Maar pas op de tegenstander want die was vandaag een ‘kop groter’ en iets fysieker. Dus pas op de counter en hun snelheid. Gelukkig verdedigde Dani, Dean en Casper goed op de man. Een uiteindelijk hebben we nog steeds Simar in het doel staan, die de ene na de andere bal uit het doel ranselt. Hij leert toch heel van keepertrainer Bram op dinsdag. Hij keept rustiger, krijgt een mooie uittrap en duikt makkelijk na een hoek.
Door toch te blijven voetballen houdt de E5 regelmatig balbezit en dat leidt vlak voor rust tot een verdiende voorsprong van 2-0 door een droge knal va Aaron.

ArnhemseBoys E5 - Angeren E2 Rust
In de rust krijgen de jongens de complimenten van de trainers en nog een aantal aanwijzigingen voor de tweede helft. Hoe gaat de E5 deze fysieke tegenstander dan te lijf?

Vlak na rust ontstaat er een ander beeld: de tegenstander gaat druk zetten en Simar moet in actie komen. Hij is echter kansloos na een mooie aanval van Angeren: 2-1. Gaat het elftal wankelen of rechten zij de rug? Jawel hoor ze blijven knokken voor elkaar. Vooral Thymon en Kas geven gas op het middenveld. Er ontstaat kansen voor Koen, Kas en Thymon. Casper knalt nog een keer op de paal. Wil die bal er dan niet in, want een marge van twee is wel fijn zo richting het einde van de wedstrijd. Gelukkig staat echter de kleinste speler van ons elftal en van vandaag op het veld weer op de juiste plek: Luca tikt beheerst de 3-1 binnen!

Is de wedstrijd nu binnen? Nee, want met nog vijf minuten te spelen komt de tegenstander op 3-2, nadat iedereen in de aanval was om de marge te vergroten. Voor de twee verdedigers Dani en Casper waren vier tegenstanders echter te machtig. Dit worden nog vijf spannende minuten. Het spel golft op en neer en beide ploegen krijgen nog kansen op meer, maar gelukkig blijft het uiteindelijk 3-2 voor de boys van de E5. We hebben nu negen punten uit 5 wedstrijden en hebben aansluiting met de top. Dat presteert Feyenoord zelfs nog niet!

Deze week nog trainen en volgende week zaterdag 18 oktober vrij in verband met de herfstvakantie. Hoe we deze vakantie invullen met trainen gaan we nog inventariseren! De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd op zaterdag 25 oktober.

ArnhemseBoys E5 - Angeren E2 3-2 eindstand

Geen reactie's

Geef een reactie