1e zege Arnhemse Boys E4 in voorjaarscompetitie

1e zege Arnhemse Boys E4 in voorjaarscompetitie

Vandaag stond de 5e competitiewedstrijd op het programma. We trapten om 08.45 uur thuis af tegen GVA E2. Freek die afgelopen week zijn pink brak werd vervangen door Levi uit de E1. Verder waren we compleet. We speelden vandaag tegen een tegenstander die net als ons moeizaam aan de voorjaarscompetitie begonnen waren. Wanneer we deze zouden winnen zouden we in ieder geval een plaats stijgen en de weg omhoog vinden. De Boys kregen maar twee opdrachten, maak plezier en wees ook bij tegenslag, positief tegen elkaar. Mede doordat we afgelopen weken telkens tegen een ruime nederlaag aanliepen besloten de trainers de opstelling iets aan te passen. We speelden daarom in een 1-2-1-2-1 opstelling i.p.v. het geijkte 1-3-3. Dit zodat we op het middenveld wat meer bezetting hadden.

We werden vandaag gefloten door een prima fluitende jeugdscheidsrechter. En daar waar het geluk ons de afgelopen weken nogal eens in de steek liet, hadden we er vandaag geen gebrek aan. De afgelopen weken speelden we telkens de eerste 10 minuten prima en verzuimden we of te scoren of de score uit te bouwen en liepen we steeds tegen tegentreffers aan, waarna de koppies gingen hangen. Vandaag zat het ons dus mee. Al na 1 minuut werd de score geopend. Jelte werd ingespeeld door Tygo, Jelte zag Jesper vanaf het middenveld aan de rechterzijde diep gaan. Jesper kon zo doorlopen richting keeper en schoot simpel de 1-0 binnen. De Boys gingen prima door en bleven combineren en het spel steeds van rechts naar links verplaatsen en andersom. Maar in plaats de score uit te bouwen, kwam GVA steeds gevaarlijk door bij balverlies. Telkens lieten de Boys de spits lopen en die bleek uitstekend te kunnen voetballen. Deze spits werd keer op keer van achteruit goed diep gestuurd en ging bij de zoveelste diepe pass alleen op Ramy af. Omspeelde Ramy maar schoot op de binnenkant van de paal. Ook andere grote kansen waren aan GVA niet besteed. En waar we de laatste weken nu tegen een achterstand hadden aangekeken, stond er ineens 3-0 op het bord. Eerst rondde Niels een perfecte voorzet vanaf rechts van Jesper af en even later schoot de prima spelende Maes van zo’n 20 meter de bal schitterend over de keeper heen. Toch deed GVA vlak voor rust nog iets terug waardoor we met 3-1 gingen rusten.

In de rust was er niets dan lof voor de inzet en het spel van de spelers. Maar we moesten niet onze verdedigende taken vergeten en gewoon blijven voetballen. Toch werd het direct weer spannend. Maes speelde voor de zoveelste keer een tegenstander op sublieme wijze uit, maar draaide vlak voor ons eigen doel open. De bal werd hem ontfutseld en er stond zowaar 3-2 op het bord. Hierna waren de jongens heel even de kluts kwijt en GVA kwam nog een aantal keer gevaarlijk door. In deze fase redde Ramy de ploeg met een aantal prima reddingen. Langzaamaan werden de Boys weer sterker en het wachten was op de bevrijdende treffer. Deze kwam 5 minuten voor tijd. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Tygo, deze raakte de bal half maar de bal rolde toch tergend langzaam via de paal en de hakken van de keeper het doel in. Eindelijk een zege in deze voorjaarscompetitie voor de E4. Volgende week wacht weer een zware dobber met VDZ E6 thuis. Maar hier kunnen we een week van genieten.

Geen reactie's

Geef een reactie