7×7 35+ Team 1 derde competitieavond

7×7 35+ Team 1 derde competitieavond

Logo 35+

Op vrijdag 11 oktober reizen we met tien man af naar Bennekom voor de derde competitieavond van het 35 + team. Tot nu toe zijn we 8 wedstrijden op rij ongeslagen. Zonder vaste kracht Henk, die in Sevilla aan een tafelvoetbaltoernooi o.i.d. meedoet en zonder de lang geblesseerden Theo en zomeraankoop Giovanni. Theo verwachten we over drie weken weer terug bij ons thuistoernooi en Giovanni na de winterstop.  Wel aanwezig zijn Ron, Gerwin, Joost, Bob, Michel, Leen, Adrie, Tjerry, Eddy en Arnold. Andre komt wat later.

Nadat we Ron de juiste route naar Bennekom hebben getoond komen we aan op een verregend sportpark. Ook het bestuderen van buienradar levert geen goed nieuws op. Tot nu toe hebben we alle wedstrijden  onder zomerse omstandigheden gespeeld, maar daar komt vanavond verandering in. Vanavond zullen we zien of de Boys mooi-weer-voetballers zijn of dat ze echte voetballers zijn. Om 18:45 melden we ons op het sportpark en daar krijgen we te horen dat onze naaste concurrent SVHA afgezegd heeft omdat ze niet genoeg spelers op de been konden brengen. De eerste overwinning is binnen en sommige spelers stellen voor om dit gelijk te vieren, maar we houden ons in. De eerste tegenstander van vandaag is ESA. ESA heeft moeite om op tijd te komen en vraagt of deze wedstrijd een half uur verschoven kan worden. Dan gaan we toch maar de kantine in en beginnen met koffie.

Om 19:45 gaat het toch echt beginnen tegen ESA. ESA staat onderaan in de stand en deze wedstrijd willen we uiteraard winnen. Al snel blijkt dat Arnhemse Boys de beter voetballende partij is, alleen is het wel handig als je dat ook in de score uitdrukt. Uiteindelijk lukt dat. Na een mooie aanval met een assist van Leen scoort Adrie de 1-0. Even later is Adrie de aangever voor Gerwin en staat het 2-0. De overwinning is binnen. Even later scoort Gerwin de 3-0 en dat is ook de eindstand. Gelukkig haakt er niemand geblesseerd af. Wel hebben de brildragende spelers last van de regen en dat gebruiken we maar als excuus voor het aantal foute passes.

De tweede wedstrijd van de avond is tegen Eldenia. Dit team is van een ander niveau dan ESA. Eldenia laat goed positiespel zien en het lijkt erop dat we de eerste punten laten liggen deze avond . Ron laat in deze wedstrijd zien dat hij nog aardig kan keepen. Na een mooi schot van Eldenia die naar de linkerbovenhoek gaat weet Ron deze tegen te houden door voorbij de bal te duiken en dan de bal achter zich te pakken. Je moet er haast bij geweest zijn om het te kunnen waarderen. Eldenia had het doelpunt al geteld. Na deze actie geven we Ron het compliment dat hij bijna net zo goed is als zijn zoon Terence en je ziet Ron stralen. Hierna is het woord aan de Boys. Na een mooie aanval weet Eddy onverwacht de 1-0 te scoren en Eldenia lijkt van slag. Er wordt feller gespeeld en de scheidsrechter  moet af en toe ingrijpen. Helaas grijpt hij ook af en toe in terwijl het toch wel wat vaker nodig was. Na de nodige discussies in het veld die uiteraard ten koste van de speeltijd gaan weet Adrie vlak voor tijd uit een counter de 2-0 te maken en de buit is binnen.

De laatste wedstrijd van de avond is tegen de gastheren uit Bennekom. Na het afhaken van SVHA is Bennekom onze naaste belager, dus een overwinning is zeer welkom. Ondertussen is ons team versterkt met Andre en met vier wissels blaken wij van het zelfvertrouwen. De regen daalt gestaag neer en enkele van ons hebben de bril maar afgedaan. Toch lijkt het of Tjerry hierdoor beter gaat spelen, misschien ook een optie bij mooi weer? Wederom een felle wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Deze keer hebben we wel een scheidsrechter die er goed bovenop zit en dit komt de wedstrijd zeer ten goede. Eddy maakt het eerste doelpunt van de wedstrijd en zijn tweede van de avond. Je ziet hierna de irritatie toenemen bij Bennekom en de wildste schoten worden afgevuurd op ons doel. De trainingen achter ons doel worden stilgelegd om de spelers daar geen blessures te laten oplopen. Ron krijgt zo weinig te doen dat hij maar besluit om mee in de aanval te gaan. Ondanks enige gevaarlijke schoten weet hij niet te scoren. Even later komt het mooiste moment van de avond. Onze flegmatieke spits Joost (eigen bewoording) weet zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren. Toch mooi dat in de elfde wedstrijd van het seizoen de eerste spits weet te scoren.  Eindelijk hebben de nachtelijke praatsessies (onder het genot van een drankje) op vrijdag effect. Geen dank Joost je hebt het verdiend.  2-0, wederom een overwinning en ongeslagen. De voorsprong om nummer twee in de stand is nu minimaal 12 punten. Dit betekent dat we over drie weken op ons thuistoernooi kampioen kunnen worden. Dan moet wel alles meezitten. Wij gaan er in ieder geval voor.

Geen reactie's

Geef een reactie