Achtste Competitiewedstrijd DZC ’68 F1 tegen ArnhemseBoys F1 op 9 november 2013

Het is weer zaterdag. Vorige week is de competitiewedstrijd tegen VDZ F1 verloren met 3-6. Hier was in de beker nog met 5-2 van gewonnen. Dus al twee wedstrijden op rij geen winst behaald. Maar vandaag mochten we naar DZC. Hier DZC staat al vanaf het begin van de competitie stevig op kop met na 6 wedstrijden een doelsaldo van 31 voor en 9 tegen dus het beloofde een pittige partij te worden.

Aangekomen bij de Doetinchemse Zaterdag Club bleek dat de jongens bijna met behulp van een Tom Tom naar de kleedkamers moesten. (2 keer rechts, het bruggetje over, bij de rotonde ¾ rond en dan de vierde deur links) Toch bleek er ruim voldoende tijd over om een goede warming up te doen. Nadat de standaard groepsyell : “Wat gaan we doen vandaag?- WIJ GAAN WINNEN!!!!”(x3) weer over het veld gestrooid werd kon de wedstrijd beginnen.

Deze wedstrijd begonnen Gio en Nigel in de wissel. Met Terence op de goal en Bram als laatste man en op rechts en links Brent en Cas stond de verdediging op z’n plek. Owen, Daan en Jur vormden de voorste/middenlinie. Of de tegenpartij de yell gehoord had weet ik niet maar erg onder de indruk waren ze zeker niet. DZC kwam in de eerste helft relatief gemakkelijk op 4-0 en het ergste werd gevreesd door de trouwe supporterschare van onze Boys. De tweede helft is namelijk traditiegetrouw niet de beste van de heren van de F1. Een lichtpuntje van de eerste helft was dat, ondanks de tegentreffers, geen van de jongens op elkaar begon te mopperen.

Nadat Giovanni en Zeth de heren in de rust nog wat tactische aanwijzingen hadden gegeven en de Yell nog een keer over het veld waaide floot de scheids voor de tweede helft. Gelijk werd duidelijk dat ondanks de  4-0 achterstand het geloof in elkaar nog niet verdwenen was. Met z’n allen werd druk gezet waardoor DZC vrij snel de kluts kwijt was. Kon DZC in de eerste helft nog vrij gemakkelijk het doel bereiken, de tweede helft werd door de F1 uit een ander vaatje getapt. Owen, Brent en Nigel  wisten de aanvallers van DCZ in de tweede helft prima op te vangen. En waar er dan toch eentje doorheen was geglipt stond Terence er om de bal tegen te houden. Vermoedelijk was de belangrijkste aanwijzing die de trainers in de rust hadden doorgegeven: Schieten, je hebt nu de wind mee.

Na een prima uitgevoerde aanval waarbij Daan de bal van rechts op Jur paste die hem op zijn beurt weer doorschoof naar Cas. Voor de arnhemse toeschouwers duurde het moment van schieten een beetje lang. Maar Cas wachtte gewoon totdat de bal helemaal perfect lag en schoot hem via de vingertoppen van de keeper hoog binnen en bewees daarmee het tactisch inzicht van de trainers. 4-1. Het geloof kwam nog meer terug en de doelman van DZC kreeg de tweede helft aanzienlijk meer te doen. Nadat hij de bal weer eens over de achterlijn had getikt mocht Owen een corner nemen. Wat hij al vaker had gedaan deed hij nu weer. Met die fluwelen linkspoot werd de bal in een keer achter in het netje gelegd. DZC wist niet wat hen overkwam. De Boys bleven maar gaan, jagen, afpakken, en weer de vrije man zoeken. Na al veel werk in de voorhoede te hebben verricht kreeg Daan de bal op een meter of 20 van de goal. Even kijken en uithalen. Voila, daar was voor de tweede keer het bewijs dat je soms naar je trainer moet luisteren. Een schitterend schot waarmee de stand 4-3 werd. DZC kreeg het benauwd. Het publiek langs de kant (meer dan er regelmatig bij de standaardteams aanwezig zijn) liet zich flink horen. Het gevolg was dat de scheidsrechterfluit niet altijd te horen was en er daardoor een paar onduidelijke momenten waren. Van die verwarring wist DZC gebruik te maken en zette de stand op 5-3. Nog was het niet ten eind. De boys kregen nog een penalty welke van een meter of 16 genomen moest worden. Helaas bleek deze afstand te ver en ging deze er niet in. Ook werd nog een goal van Daan wegens vermeend hands afgekeurd. Toen Jur alsnog de 5-4 binnenschoot was iedereen ervan overtuigd dat de vijfde ook nog zou volgen. Nadat de keeper van DZC de bal rijkelijk ver buiten zijn goal oppakte  leek het er ook even op dat dit de uitgelezen kans was. Maar in plaats van een vrije trap gaf de scheidsrechter aan dat de wedstrijd ten einde was.  Deze beslissing kwam bij de boys hard aan en in diverse hoekjes vloeiden dan ook wat tranen. Gezien de inzet van de tweede helft en het spelbeeld was een gelijkspel hier zeker op zijn plaats geweest. Jammer dat deze competitie maar een halve is, want deze wedstrijd vraagt om een revange.

Helaas zonder punten naar huis maar wel een schitterende pot gezien die alles in zich had wat een voetbalwedstrijd hoort te hebben. (en eindelijk weer eens een goeie tweede helft)
Zaterdag 16 november om 10.30 uur weer een wedstrijdje op de schuytgraaf tegen DVV F1. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.