Achtste wedstrijd voorjaarscompetitie Arnhemse Boys F1 – ESA F1

Achtste wedstrijd voorjaarscompetitie Arnhemse Boys F1 – ESA F1

F1 12-04-2014

Op deze zonnige zaterdag staat de wedstrijd tegen ESA F1 op het programma. ESA staat vierde in de stand en wij staan op de tweede plaats. We beginnen met Nigel, Bram en Owen achterin. Daan, Gio en Jur staan voorin. Terence is wederom onze keeper en Brent en Cas beginnen als wisselspelers. De wedstrijd staat onder leiding van Arjan Slotboom (vader van Brent). Arnhemse Boys F1 grijpt het initiatief vanaf de aftrap. De eerste mogelijk is voor Gio na een assist van Bram. Zijn schot wordt tot hoekschop verwerkt door de keeper van ESA. Deze hoekschop levert niets op. De volgende aanval gaat via Nigel en Owen naar Jur. Jur zijn schot gaat net voorlangs. Het begin is duidelijk voor de boys en het wachten is op ons eerste doelpunt. De volgende mogelijkheid is voor Daan, maar zijn schot gaat net langs. Even later weten we wel te scoren, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt (terecht) af, omdat ESA stil bleef staan om een geblesseerde speler te helpen. Nog steeds 0-0 met een beter voetballend Arnhemse Boys. Bij de volgende aanval biedt Daan de mogelijkheid aan Jur om te scoren, maar helaas geen doelpunt. De keeper van ESA weet het schot te keren en de rebound is voor Gio. Zijn schot gaat net naast. ESA probeert uiteraard ook te voetballen, maar achterin weten Nigel, Owen en Bram vrij makkelijk de aanvallen onschadelijk te maken en ook snel weer een tegenaanval op te zetten. Uiteindelijk valt de lang verdiende 1-0. Via een snelle uitworp weet Terence Jur te bereiken. Jur speelt verscheidene tegenstanders uit en weet het eerste doelpunt van vandaag te scoren.

Het antwoord van ESA laat niet lang om zich wachten, maar het schot van ESA gaat net over. Hierna neemt Arnhemse Boys weer het initiatief. Een voorzet van Cas levert een mogelijkheid op maar er wordt niet gescoord. Daan krijgt een mogelijkheid maar hij blijft nog even op nul treffers staan. De volgende tegenaanval wordt door Bram onschadelijk gemaakt. De bal komt bij Daan en hij passt de bal over grote afstand naar Jur. Uit deze snelle counter weet Jur de 2-0 te scoren. Het antwoord van ESA laat niet lang op zich wachten. Vanaf de aftrap weten ze de spitsen te bereiken en de aansluitingstreffer te scoren. 2-1 staat het nu.

De volgende mogelijkheid is ook voor ESA en Terence weet met een mooie redding de gelijkmaker te voorkomen. 2-2 zou ook wel onverdiend zijn geweest. Arnhemse Boys F1 neemt weer het initiatief en de volgende aanval levert een mogelijkheid op voor Daan na een voorzet van Jur. Daan speelt zijn directe tegenstander uit en scoort beheerst de 3-1. Even later scoort Daan zijn tweede doelpunt van vandaag en het staat 4-1. De volgende aanval van ESA levert vervolgens de 4-2 op. Met een mooie kopbal weet ESA zich terug in de wedstrijd te knokken. De volgende mogelijkheid is voor Jur. Vanaf de aftrap weet hij vier man van ESA te omspelen, maar zijn pass op Daan komt net niet aan. Uit de volgende aanval is het wel raak. Een corner van Gio wordt door Brent keurig binnen gevolleyd. De keeper van ESA is kansloos en Brent laat zien dat hij meer kan dan alleen verdedigen. Arnhemse Boys is heer en meester in deze fase en een voorsprong van drie doelpunten is weinig als je ziet wat er op het veld gebeurt. Een mooie actie van Cas levert een mogelijkheid op voor Owen, maar helaas wordt er niet gescoord. Met een 5-2 stand gaan we rusten.
We geven in de rust aan dat onze jongens de tweede helft verder moeten gaan zoals ze de eerste helft geëindigd zijn. Veel inzet, strijd en enthousiasme levert een groot aantal mogelijkheden op. Gelukkig beginnen we de tweede helft ook zo. Veel mooie aanvallen met veel kansen. Iedereen staat goed te spelen en het maakt ook niet uit wie waar staat. Posities worden goed overgenomen en spelers gunnen elkaar de bal. Uiteindelijk weten Cas en Jur nog te scoren waardoor 7-2 de verdiende eindstand wordt. Je merkt dat onze spelers vermoeid worden op het eind en daardoor komen er wat slordigheden in ons spel, anders waren de dubbelle cijfer zeker gehaald vandaag. Uiteindelijk een van de betere wedstrijden van Arnhemse Boys F1. Na afloop horen we dat de koploper Spero met 3-2 verloren heeft van RKHVV F1. Hierdoor staan wij samen aan kop in de Hoofdklasse

Stand hoofdklasse na 8 wedstrijden
1 Spero F1  21 punten
1 Arnhemse Boys F1 21 punten
3 Bennekom F1 8  19 punten (9 wedstrijden gespeeld)
4 RKHVV F1 16 punten

Geen reactie's

Geef een reactie