ACTIEPLAN ‘TEGEN GEWELD, VOOR SPORTIVITEIT’

ACTIEPLAN ‘TEGEN GEWELD, VOOR SPORTIVITEIT’

ACTIEPLAN ‘TEGEN GEWELD, VOOR SPORTIVITEIT’

De KNVB heeft woensdagmorgen het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ gepresenteerd. Een voetbalbreed actieplan ter bevordering van respect op en rond de voetbalvelden.

Al langere tijd werkt de KNVB aan programma’s en activiteiten met als doel sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen. Door de tragische gebeurtenis van december 2012 werd één ding kraakhelder: er moet méér gebeuren. Het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ beschrijft een set aan nieuwe maatregelen, evenals de intensivering van een aantal bestaande activiteiten. Het doel van het plan is helder: het tegengaan van geweld en het bevorderen van sportiviteit op en rond de voetbalvelden.

Het actieplan is tot stand gekomen mede dankzij de vele reacties van leden, de goede voorbeelden van verenigingen en het meedenken van diverse belangenorganisaties. Het merendeel van de in dit plan beschreven acties maakt onderdeel uit van het landelijke actieplan van het ministerie van VWS Naar een veiliger sportklimaat.

Hulplijn noodgevallen

Bij een exces op of rond het veld, kan de vereniging contact opnemen met het noodnummer.
Deze hulplijn is 24/7 bereikbaar via 0800 – 2299555. Binnen uiterlijk 48 uur biedt een zogehetenvoetbalofficier ondersteuning.

Meldpunt wanordelijkheden

Voor negatieve ervaringen, die niet direct opgelost hoeven of kunnen worden, is er het meldpunt wanordelijkheden. Via een webformulier op www.knvb.nl/meldpunt kan iedereen melding maken van wanordelijkheden op en rond het voetbalveld. Dit kunnen allerhande negatieve ervaringen zijn die ergernis veroorzaken. Op basis van deze klachten kan de KNVB wanordelijkheden inzichtelijk krijgen en waar nodig actie ondernemen.

In de videoboodschap licht KNVB-directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars het actieplan toe.

Download: Actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’

Bron: KNVB

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie