Arnhemse Boys 1 – ONA’53 1 Promotie/Degradatie

20140518_125430  20140518_143055

De tweede wedstrijd van het tweeluik tussen de Arnhemse Boys en ONA’53 uit Wageningen werd op zondagmiddag 18 mei 2014 gespeeld. De eerste wedstrijd in Wageningen eindigde in een gelijk spel, het werd 1 – 1, dus de beslissing moest in Arnhem vallen. Het was prachtig weer en er waren behoorlijk veel geïnteresseerden die deze wedstrijd wilden bijwonen.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt door ONA’53 en vanaf de aftrap werd de bal terug naar achteren gespeeld. Arnhemse Boys begonnen duidelijk beter aan de wedstrijd dan ONA, want binnen 20 seconden lag de bal al in de goal van ONA. Na deze vroege treffer gebeurde er even niet heel veel, maar duidelijk was wel dat de Arnhemse Boys scherper waren begonnen en scherper bleven spelen in deze wedstrijd. Als er al kansen te noteren vielen, dan waren deze voor de Boys. Een grote kans voor de Arnhemse Boys belande jammer genoeg in het zijnet van ONA. Na de drinkpauze, in de 40e minuut, kwam de tussenstand op 2 – 0 te staan en werd een mooie voorzet gegeven op de finale. Deze 2 – 0 betekende ook de ruststand op Sportpark De Schuytgraaf.

In de tweede helft probeerde ONA’53 het meer dan in de eerste helft en dit zorgde er voor, dat er een bal van de doellijn bij de Arnhemse Boys afgehaald moest worden. Het duurde uiteindelijk tot de 67e minuut voordat er weer een doelpunt werd bijgeschreven op het scorebord, 3 – 0. Hierna was de pap op bij ONA’53 en konden de Arnhemse Boys na doelpunten in de 73e minuut, de 77e minuut, de 84e minuut en de 85e minuut uitlopen naar een 7 – 0 uitslag. Een uitslag die aan duidelijkheid niet te wensen over laat.

Ondertussen werd in Lent een wedstrijd gespeeld die voor de Arnhemse Boys ook van belang is, de wedstrijd tussen DVOL en SC Millingen. Millingen had hier de eerste wedstrijd thuis weten te winnen met 2 – 3. Hoewel DVOL dus op achterstand stond, boodt deze uitslag zeker perspectief. In Lent werd het echter 0 – 3, zodat S.C. Millingen de tegenstander wordt van Arnhemse Boys in de finale om Promotie naar de derde klasse.