Arnhemse Boys C2 – RKSV Brakkenstein C5D

001

Vandaag was de tweede bekerwedstrijd voor de C2 van de Arnhemse Boys. Moesten we vorige week nog gebruik maken van gastspelers, vandaag waren we redelijk compleet. Door blessures misten we nog Jasper en Mees. We konden dus met 3 wissels beginnen aan deze wedstrijd.

Onze tegenstander van vandaag, RKSV Brakkenstein uit Nijmegen, had ook van Union uit Malden weten te winnen. Het elftal uit Nijmegen bestond geheel uit 2e jaars C-spelers en dat was te zien aan de grootte van de spelers. Uit het verloop van de wedstrijd bleek echter wel, dat we hiervan niet onder de indruk waren. We zaten er overal goed tussen en wisten door snelheid en slimmigheid veel balbezit te verkrijgen en te behouden. Het duurde echter wel enige tijd voordat de eerste kans viel te noteren, maar die was dan ook voor de Arnhemse Boys. Het bleef lang 0-0, maar vlak voor de rust viel de 1-0, dit was dan ook de ruststand.

Vroeg in de 2e helft viel de 2-0 en hierna vielen er nog een aantal kansen voor de Arnhemse Boys te noteren. Een defensieve fout zorgde ervoor, dat Brakkenstein weer terug in de wedstrijd kwam. Zij wisten deze fout af te straffen en maakten de aansluitingstreffer. Kort na de 2-1 wisten we gelukkig al weer de 3-1 te maken. Hierna scoorden de gasten, binnen een minuut, weer de 3-2. Opnieuw werd een gegeven buitenkansje benut door onze tegenstander.Het duurde vervolgens ongeveer 5 minuten voordat er weer werd gescoord en het was opnieuw de C2 die dit wisten te doen. 4-2 voor de Boys. Vlak voor tijd was er een uitgespeelde kans voor Brakkenstein en die ging er ook in. Hiermee werd de eindstand bepaald op 4-3 in ons voordeel.

Donderdag 10-09-2015 moeten we de laatste bekerwedstrijd spelen, uit bij AZ 2000- Elderveld C1. Zij hebben met 1 – 8 weten te winnen uit bij UNION C5. Dit is dus een hele goede tegenstander en om door te kunnen gaan in de beker, zullen we van hen moeten weten te winnen want het doelsaldo is duidelijk in hun voordeel.