Arnhemse Boys D1 – Brummen D3G

Arnhemse Boys D1 – Brummen D3G

Onze eerste wedstrijd na de winterstop was een feit. Oefenwedstrijden tegen SV DFS D1 en O12 waren afgelast, maar ook onze competitiewedstrijd tegen VDZ eerder in februari was ook afgelast. Eindelijk mochten we dus weer. We traden vandaag aan zonder de zieke Tristan (oorontsteking) en Justin (vakantie). Gelukkig hadden we 2 kanjers van vervangers klaarstaan, namelijk Justen Konings(O12) & Wesley Bakker (D3). Hartstikke bedankt mannen!

Dan de wedstrijd, we speelden tegen een nieuwe tegenstander. Brummen dat in de winterstop is toegevoegd aan deze competitie en dus nog weinig wedstrijden gespeeld had. De beginfase was een beetje aftasten van beide kanten, Brummen met iets beter positiespel maar wij stonden goed en gaven weinig weg. Na de beginfase begonnen wij beter te voetballen. We durfden op te bouwen, vonden elkaar wat beter en er kwamen wat kleine mogelijkheden. Na een kwartier spelen kwam de bal via een goede aanval over rechts bij Damian. Hij wilde de bal richting doel koppen, maar deze werd geblokkeerd door de hand van zijn tegenstander: Strafschop! Job wilde dit klusje klaren, en deed dit ook koelbloedig. 1-0. Meestal geeft zo’n voorsprong je een boost als team, maar dit was nu niet zo. De omschakeling werd bij ons steeds trager, en met name onze middenvelders bleven te diep staan. Brummen werd sterker en kreeg ook enkele goede mogelijkheden waarbij onze keeper Liam 1 keer geweldig redde. Ruststand 1-0.

Ashampoo_Snap_2015.02.22_10h36m44s_001_

Vanaf de aftrap in de 2e helft vloog Brummen er gelijk bovenop. Ze probeerden ons al direct vast te zetten in de opbouw, en wij kwamen daar moeizaam tot niet onderuit. Weer een paar keer te laat omschakelen en daar viel de 1-1. De rechtsbuiten van Brummen in balbezit en deze speelt de bal terug op de inschuivende rechtsback. Linksbuiten van ons schakelt te laat om, iedereen gaat uitstappen maar komt een stap te laat, en uiteindelijk wordt hun vrije linksbuiten gevonden. 1-1.

Gelukkig gaven we niet op na de tegengoal. We probeerden weer te voetballen en werden ook de betere ploeg. Al was het oppassen voor de snelle tegenaanvallen van Brummen. Na wat mogelijkheden was daar gelukkig de bevrijdende 2-1. Een vrije bal van Job, 20 meter schuin van de goal, werd niet goed verwerkt door keeper van Brummen. Deze liet hem door de benen schieten en daar was onze belangrijke goal. Nog heel even oppassen en dan konden we onze eerste 3 punten na de winterstop bijschrijven. De overwinning kwam niet meer in gevaar, en daar waren onze 3 punten.

Ashampoo_Snap_2015.02.22_10h37m06s_002_

Mannen gefeliciteerd. Een compliment voor bij vlagen het goede spel, maar vooral voor jullie werklust en inzet. Volgende week een mooie wedstrijd tegen de nummer 2 van onze competitie. Dan spelen we tegen Rheden D1G om 09:45 uur in Rheden.

Groeten,

Ruben, Joop,Max,

Geen reactie's

Geef een reactie