Arnhemse Boys D1 – DVOL D1 0-1 | bekerwedstrijd

Arnhemse Boys D1 – DVOL D1 0-1 | bekerwedstrijd

Afgelopen weekend stond er een beker- en inhaalweekend voor Arnhemse Boys D1 op het programma. Doordat we eerste werden in onze bekerpoule en vervolgens SC Bemmel D2 uitschakelde in de vorige ronde, mochten we nu aantreden in de volgende ronde tegen DVOL D1. DVOL speelt in een andere 2e klasse dan Arnhemse Boys, maar staat op een keurige 2e plaats. De borst konden we dus nat maken. Zelf waren we niet helemaal compleet. Vanwege ziekte ontbrak Menno deze zaterdag, daarnaast waren Job en David wel van de partij maar ook niet geheel fit. Owen en Merijn konden vanuit de onder 12 ons versterken. Namens de gehele D1: Jongens en begeleiding bedankt!!

De wedstrijd begon iets later dan 12:30 uur want er was vandaag een heuse KNVB scheidsrechter aangesteld. Deze vond het nog alles van top tot teen te controleren en dat nam nogal wat tijd in beslag. Eindelijk afgetrapt waren we de bovenliggende partij. We durfden te voetballen, namen iniatief met en zonder bal en zaten er bovenop. Kansjes kwamen er dan ook voor ons. 2 kopballen van Jharell en Job uit een corner en een afstandsschot van Sahin mistte net. De werklust en inzet was net als vorig week over de gehele wedstrijd top!! DVOL werd 1 keer gevaarlijk via hun snelle linksbuiten, maar deze bal werd prima gered door Liam.

ArnhemseBoys D1 - DVOL D1 bekerwedstrijd

Na rust ging het spel beiden kanten op. DVOL werd voornamelijk via hun snelle en balvaardige linksbuiten gevaarlijk. De 2e keer dat hij doorbrak was er een overtreding op 20 meter van onze goal. De bal werd hoog richting goal geschoten waar de speler van DVOL de bal met de arm binnensloeg. Hands riepen de meesten van ‘Boys’ kant, maar de scheids gaf als uitleg dat de bal al over de lijn was toen de speler van DVOL hem met de arm raakte. Vanaf de kant was dit niet te beoordelen. Nog geen paar minuten daarna was weer de linksbuiten er vandoor. Ditmaal vond Tristan het nodig aan de noodrem te trekken, en dus penalty voor DVOL. Een terechte en overduidelijke penalty overigens. De spanning werd erin gehouden door Liam die deze penalty uitstekend keerde en tot corner verwerkte.

ArnhemseBoys D1 - DVOL D1 bekerwedstrijd a

Na het uitvallen van Tristan besloten we om 1 op 1 te gaan spelen. Dit resulteerde ook in een spannende slotfase. DVOL had nog 2 goede counters , maar kwam verder niet meer van eigen goal af. De grootste kans was nog voor ons. David verscheen alleen voor de keeper, maar tikte ongelukkig de bal eerste met de verkeerde voet aan waardoor deze weg sprong. Helaas, een ongelukkige en misschien wel onnodige nederlaag. We waren gewaagd aan onze tegenstander en op basis van inzet, werklust en positiespel hadden we meer verdiend.  Wederom complimenten voor jullie beleving, passie en inzet. Laten we dit niveau vasthouden met z’n allen en dan geloof ik er in dat we dit jaar mooi gaan afsluiten met voldoende winstpartijen.

ArnhemseBoys D1 - DVOL D1 bekerwedstrijd b

Geen reactie's

Geef een reactie