Arnhemse Boys D1 eenvoudig langs Heterense opponent

Arnhemse Boys D1 eenvoudig langs Heterense opponent

Steun onze Jeugd Arnhemse Boys
Zaterdag, 22 maart 2014. Na het midweeks duel tegen RVW vermeldt het affiche vandaag de wedstrijd tegen SDOO op het eigen sportpark Schuytgraaf. Eens kijken of het 2 dagen later met hetzelfde gemak zal lukken de 3 punten in huis te houden. Dat is op voorhand geen sinecure, de ploeg uit Heteren is eerder dit seizoen een lastige opponent gebleken. Heteren. Oorlog rustig verliepen en het gewone leven op enkele incidenten na zijn gang ging, had het einde van de oorlog een hoop onrust in petto. Met de start van Operatie Market Garden op 17 september 1944 kwam het front rond de Betuwe en de Veluwezoom te liggen. Op 21 september landden Poolse parachutisten in het naastgelegen Driel. In de dagen die erop volgden bereikten ook Britse grondtroepen, die vanuit het zuiden kwamen, de Rijn. Met de terugtocht van de Britse luchtlandingstroepen uit Oosterbeek in de nacht van 25 op 26 september 1944 werd de rivier de Rijn de nieuwe frontlinie. Enkele weken later bliezen de Duitsers de Rijndijk op, waardoor ook Heteren onder water kwam te staan. Het dorp vormde daarna het toneel van felle gevechten tussen Duitsers en geallieerde troepen. In het Betuws Oorlogsmuseum “The Island” 1944-1945 wordt ruim aandacht besteed aan de periode vanaf september 1944 tot aan de bevrijding van deze streek in april 1945. Ook zijn er in het dorp meerdere monumenten ter nagedachtenis aan de oorlog te vinden. Eén ervan, een leeg platform aan de Randwijkse Rijndijk, herdenkt aan de molen die daar jaren zijn dienst heeft gedaan, maar in de oorlog onherstelbaar verwoest werd.

De wedstrijd. Joost fluit. Boys speelt vandaag in het Argentinië shirt, de Heterense formatie in Feyenoord shirt met witte broek en rode kousen. Het is 12:28 uur, tijd voor de eerste balomwenteling…. De eerste minuten vinden overwegend op Overbetuwse helft plaats, beide teams tasten nog even af. Er staat een briesje, maar het is prima voetbalweer. In de 6e minuut wordt de score geopend als Yunior de bal op maat aflevert op het hoofd van Maraouane, die mooi inknikt…1-0. Ook vandaag is er weer De nodige support, veel ouders en andere belangstellenden hebben aan de oproep van Rick gehoor gegeven. Ook Mootje is van de partij, niet om te vlaggen, dat doet Horst weer vandaag, voorbeeldig. Een prachtige lange bal van Sam komt bij Maraouane terecht, die uit de draai net iets te hoog mikt en niet veel later trapt Daan hard rechts naast. Na een kwartier toch wat meer activiteit op Arnhemse helft. Heel gevaarlijk is het nog niet, maar rood-wit-wit-rood laat steeds meer zien dat het meedoet. Boys krijgt meer moeite de bal langer in de ploeg te houden… Gelukkig is daar Thijs, 26e minuut, die de bal keurig controleert en hard in de linkerhoek knalt. 2-0, niets te vroeg, even lucht….. Maraouane geeft een prachtige voorzet, door Thijs fraai met het hoofd afgerond… 3-0. Rust. Tweede helft, windje in de rug, van rechts naar links nu…na 6 minuten wordt de score heropend . Daan vuurt , keeper lost en Maraouane is paraat om er alsnog 4-0 van te maken. Vervolgens een zeldzame uitbraak van SDOO, tot corner verwerkt door Luca. Corner draait voor de goal………doelpunt! Maar niet van Overbetuwse makelij. Sam krijgt de bal ongelukkig op de schoen en laat Pim kansloos. 4-1. Kort daarna een corner aan de overkant. Ryan tikt keurig in en brengt de marge weer terug op 4 met de 5-1. Hij lijkt er zelf even van te schrikken… Verre uittrap Pim, Maraouane breekt uit en schiet diagonaal rechts achter en voorbij de keeper. 6-1. Sam legt vanaf links scherp voor, aan iedereen voorbij. Diezelfde Sam trapt even later van 30 meter zijn vrije trap over. David zorgt voor 7-1, uit de rebound, nadat de keeper in eerste instantie een bal van Maraouane heeft gekeerd. Maraouane toont zijn klasse en zet de verdediging op het verkeerde been. Zijn goal is fraai, 8-1. Aan de overkant moet Pim er serieus even aan en duikt de inzet van Heteren  keurig uit zijn goal. De Heterense rebound treft de paal, met de schrik vrij. Justen valt uit met polsblessure, David zorgt na een mooie actie voor 9-1 en Maraouane met een mooi stiffie voor de dubbele cijfers vandaag, tevens eindstand, 10-1.

Na een wat stroef begin dus toch een slechts licht bevochten overwinning voor onze jongens. De ploeg speelde volwassen, Luca en Robin bestreden weer als gladiatoren hun flanken. Arman is onze stille kracht, de motor van het team. Daan heeft het inzicht en gogme om het spel perfect te verdelen. Aron is de verdedigende rots en altijd een zekerheidje voor de rest van het team. Net als topkeeper Pim. Justen en Ryan hebben helemaal hun draai gevonden, net als Yunior, die een sterkmaker is. Job speelt moeiteloos mee en is een slimme speler. David is een technisch bijtertje in de aanval……. Stanley zorgt voor de fysieke en mentale vorm van onze boys, brengt de discipline in de ploeg. Rick is onze meester van de tactiek, de strateeg die als geen ander strijdplannen kan smeden.

Dinsdagavond wacht de eerste ontmoeting in de Arnhem-cup, thuis tegen SC Westervoort D1. Met dezelfde vorm en instelling als vandaag moet het bereiken van de volgende ronde tot de mogelijkheden behoren.

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie