Arnhemse Boys D1 – Eldenia D2 1-1

Arnhemse Boys D1 – Eldenia D2 1-1

Arnhemse Boys D1 - Eldenia D2 1-1

De competitie gaat verder en verder. Vandaag stond alweer de 7e wedstrijd van het seizoen op het programma. Persoonlijk een leuke wedstrijd, Eldenia me oude cluppie veel bekende gezichten maar ook een wedstrijd die je daardoor extra wilt winnen. Misschien wel net iets meer dan alle andere wedstrijden. Onze tegenstander stond op een prima 5e plaats, onderlinge krachtsverhoudingen liggen dicht bij elkaar en het beloofde dus weer een mooie wedstrijd te worden.

In het begin eerste helft lag de wedstrijd dicht bij elkaar. We waren wel bovenliggend in de duels, veroverde veel ballen maar gingen vervolgens teveel lopen met de bal waardoor we hem ook weer snel kwijt waren. Eldenia probeerde hiervan te profiteren maar het stond achterin prima waardoor ze niet gevaarlijk werden. De wedstrijd werd open gebroken door een fout van onszelf. Een vrije bal op de eigen 16 meter wordt niet ver genoeg weg geschoten, de rappe mid-mid van Eldenia neemt de bal mee legt keurig voor en de bal wordt 2e paal binnengeschoten. Probeer dit soort vrije ballen voetballend op te lossen, in dit geval of via de keeper of zelfs door de andere centrale verdediger in te spelen. Je blijft dan in balbezit en daardoor geef je de tegenstander geen kans om te scoren. Overigens was dit ook gelijk het laatste wapenfeit van onze tegenstander. Eldenia kwam nauwelijks nog over de middenlijn, de energie en de inzet spatte er vanaf maar doelpunten bleven helaas uit. Om ze even op te sommen: David alleen op de keeper, Damian oog-in-oog met de doelman, vrije bal van Jharell van 16 meter en dan vergeet ik er nog een paar op te noemen…

Arnhemse Boys D1 - Eldenia D2 1-1 a

Tja 2e helft hetzelfde spelbeeld, Eldenia kwam helemaal niet meer van eigen helft af. Kansen hebben we niet meer weggegeven. Inzet, de beleving en de passie waren op en top. De wedstrijd werd af en toe wat harder, over en weer werden er wat tikkies uitgedeeld maar tja ook dat hoort bij het spelletje. Aan de kant kon de overwinning eigenlijk niet uitblijven. David met 2 levensgrote kansen uit een prima corner, eerste inzet werd van de lijn afgehaald maar ook de 2e inzet ging via een Eldenia been en de paal er niet in. Dan lijkt het zo’n wedstrijd te worden waarin de bal er niet in wil, pff om moedeloos van te worden. Na een kleine onderbreking van 10 minuten door de scheidsrechter weer eenrichtingsverkeer. Het was dan toch Job die uit een vrije trap de 1-1 binnen knikte. Enorme ontlading, we stoomden door richting Eldenia goal, Abas 1 op 1 met de keeper mis. Dezelfde Abas met een prima schot richting de kruising, aan de kant was er al gejuich maar de Eldenia keeper met een prima redding.  Helaas, een puntje was de maximale score van vandaag.

Arnhemse Boys D1 - Eldenia D2 1-1 b

Helaas mannen, we hadden meer verdiend en misschien wel moeten krijgen. Desondanks heb ik genoten van jullie inzet en passie, een genot om naar te kijken. Hou dit vast en dan gaan we ook de komende weken genoeg punten pakken. Volgende week eerst beker thuis 12:30 uur is DVOL D1 de tegenstander. Dan gaan we er weer vol voor.

Ruben, Peter, Ludwig

Geen reactie's

Geef een reactie