Arnhemse Boys D1 is Bennekom D2 te machtig

Arnhemse Boys D1 is Bennekom D2 te machtig

Tossen

Zaterdag 29 maart 2014. De focus staat vandaag weer op de competitie, na een succesvol midweeks uitstapje in de Arnhem Cup. Om 12:30 uur worden onze strijders verwacht tegenover hun evenknieën uit de Gelderse Vallei, Bennekom D2. De zon schijnt, de lucht is blauw, teletubbies, kom maar gauw.

Bennekom werd in 1811 met 800 inwoners een zelfstandige gemeente, maar al in 1817 weer samengevoegd met Ede. In 1850 was het inwonertal gestegen tot 1415 in met zowel welvarende inwoners als vrij veel arme en behoeftige inwoners. De bestaansmiddelen waren landbouw, zelfstandige beroepen en middenstanders. Het inwoneraantal groeide gestaag tot 2226 inwoners in 1900. Meer gefortuneerden lieten omstreeks de eeuwwisseling villa’s in Bennekom bouwen. Ook kwamen er herstellingsoorden, hotels en pensions. De grote groeispurt kwam pas na de tweede wereldoorlog. In 1947 telde Bennekom 6056 inwoners en in 1996 14186 inwoners.

Bennekom heeft een zeer actief verenigingsleven met veel sport- en recreatieorganisaties. De voetbalvereniging, volleybalvereniging en korfbalvereniging spelen mee in de hoogste amateurafdelingen. Muziekvereniging OBK Bennekom verzorgt jaarlijks vele optredens in Bennekom en regio. Een nieuwe muziektent gaat openbare optredens steunen. Toeristische attracties zijn kasteel Hoekelum, de naastgelegen kaas- en kampeerboerderij, de Vlegeldag en het Kijk & Luistermuseum. Bekend is ook de “Manege zonder drempels”, om zijn huifbed, waarmee gehandicapten paard kunnen rijden. Sinds 1973 is er jaarlijks in de zomervakantie een kinderdorp. Dit timmerdorp beslaat 8200 m² en trekt dagelijks tussen de 1500 en 2000 kinderen.

De wedstrijd. De Boys in Argentinië tenue vs. Bennekoms rood-wit gestreept met witte broek en rode kousen. Vandaag echt gras, het hoofdveld is namelijk plaats van handeling en gadegeslagen door een scout van odw. Het spel is al snel op de wagen. Daan brengt met een diepe pass Maraouane in stelling, die gaat op snelheid op de keeper af en maakt er 1-0 van. Bennekom is taai, zo klein als de koene ridders ook zijn. Er is nog weinig structuur in ons spel te ontdekken. In de 20e minuut noteren we een prachtige actie van Thijs op links, voorgegeven op Maraouane die keurig aflegt op Daan. Met een droge schuiver brengt hij de 2-0 op het bord. Niet veel later een prachtige bal van Yunior op Maraoune die zijn pegel de lat ziet toucheren. Rust. Emile heeft zijn tenue vandaag afgestemd op zijn haar. De prima referee acteert vandaag in het grijs . Aftrap 2e helft, steekpassje Daan rolt door, Maraouane passeert keeper links met schuiver…. 3-0, de thee nog nauwelijks onderweg van de slokdarm naar de maag. Justen breekt uit over rechts en weet met een uitgekookt schot de bal in de touwen te krijgen. 4-0. Prachtige vrije trap Luca op het koppie van Daan. Mooi ingeknikt..5-0….. Of?…. Toch niet, de scheidsrechter heeft een duwfout geconstateerd en keurt het doelpunt af. Even later hét moment van de wedstrijd. Het is Thijs die na 2 keer hooghouden vanuit de draai op fantastische wijze vanaf tenminste 30 meter met de Brazuca de rechterkruising van het Bennekoms doel bereikt, en zo alsnog de 5-0 op het scorebord brengt. Daan is dichtbij een soortgelijke goal, echter, zijn knal schampt de bovenkant van de lat, de kruising 20 cm te hoog gezocht. Yunior laat zich in het heetst van strijd nog even gaan en bezorgt ons een primeur: het eerste geel van dit seizoen, even 10 minuten afkoelen en dat is op deze zomerse dag niet persé een straf. Er wordt gefloten voor het einde. Bij vlagen is er goed gevoetbald, er stond weer een echt team in het veld. Bennekom deed wat het kon om het ons moeilijk te maken en in fases van de wedstrijd is ze dat ook gelukt. Onze individuele kwaliteiten en spirit brachten ons vandaag echter de verdiende 3 punten. Het mooie van onze ploeg is dat we het samen doen. Als er iemand letterlijk niet bij is, is dat gelijk te merken. Als er iemand figuurlijk niet helemaal bij is, knokt de rest voor 2 en helpen we elkaar er doorheen! Komende zaterdag reizen we af naar Driel, 800 meter verderop, waar door beide ploegen de messen geslepen zullen worden……

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie