Arnhemse Boys D1 is Westervoort D1 de baas in enerverende wedstrijd om Arnhem-Cup

Arnhemse Boys D1 is Westervoort D1 de baas in enerverende wedstrijd om Arnhem-Cup

Arnhemse Boys D1 seizoen 2013 -2014
Dinsdag, 25 maart 2014. Wederom een midweekse wedstrijd voor onze jongens, ditmaal de eerste uit hopenlijk een mooie reeks ontmoetingen die leidt naar de Arnhem Cup voor de jeugd. Waar ons 1e team het vanavond in Gendt opneemt tegen De Bataven, daar begroeten wij op ons eigen eigen sportpark s.c. Westervoort. Westervoort? Westervoort ja…..

Westervoort is een plaats en gemeente in De Liemers, in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt 15.147 inwoners en heeft een oppervlakte van 7,85 km² (waarvan 1 km² water). Westervoort ligt ten zuidoosten van Arnhem; noordelijk van de Rijn, oostelijk van de IJssel, precies waar deze zich afsplitst. Het is van origine een heerlijkheid met de ‘Heer van Westervoort’ aan het hoofd. De gemeente maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Sinds december 2011 heeft Westervoort – na een tussenperiode van 75 jaar – opnieuw een treinstation.

Westervoort gaat als nederzetting tot diep in de Middeleeuwen terug. De naam Westervoort zou kunnen duiden op een doorwaadbare plaats (voorde) die toegang gaf tot het westen. Aangenomen wordt dat Westervoort het oudste dorp in de Liemers is; de naam komt voor in een perkament uit 726. Dat geschrift stamt uit de periode dat Werenfridus hier werkte als missionaris. Theo Snelders, oud-keeper van onder anderen FC Twente en Oranje, is geboren in Westervoort.

De wedstrijd. Onze opponent in blauw shirt, witte broek en blauwe kousen. Van achter de Hondsbroeksche Pleij. Horst weer onze enthousiaste vlaggenist. Westervoort D1 staat 8e in de eerste klasse. Het lijkt een sterke, goed voetballende ploeg, dat team van Liemers-bewoners. Emile heeft z’n paarse kostuum weer uit de kast gehaald en leidt souverein. In de 12e minuut etaleert Pim zijn topvorm van de laatste weken met een sublieme pass over de blauw-witte verdediging op Maraouane, die niet twijfelt en direct om de keeper heen krult. De paal brengt redding voor blauw-wit. Het spel golft op en neer, het tempo ligt hoog. Westervoort is gevaarlijk met snelle uitbraken. Mannelijke duels, vooral op het middenveld. Na 22 minuten brengt Ryan de bal prachtig voor. De verdediger raakt een beetje uit balans en kan niet wegwerken. Maraouane profiteert dankbaar en opent de score. 1-0.  Dan de 27e minuut. Schot Sam, keeper lost als ware het een hete bitterbal en opnieuw maakt Maraouane gebruik van dit buitenkansje door keurig in te tikken….
2-0. Corner Westervoort, kort genomen en voortreffelijk in 1 keer ingeschoten.. 2-1. Het is weer spannend. Gelukkig komt het Arnhemse antwoord snel. Nauwelijks 3 minuten later begint Thijs een solo vanaf ongeveer de middenlijn en wordt ook niet meer afgestopt. Zijn afronding is knap, de marge weer 2… 3-1. 2e helft. Meer druk van Westervoort, ze moeten ook wel in deze knock-out wedstrijd. Een razendsnelle uitval van Westervoort, met een uiterste krachtsinspanning onderschept door Aron, in de handen van Pim. Even later een corner van Luca van rechts, de volley van Sam belandt in de handen van de keeper. Tegenaanval Westervoort, maar onze backs staan weer op scherp. Uitbraak Maraouane, maar de keeper stort zich met al zijn moed op het gevaar. Daarna opnieuw een goede redding goalie als Maraouane probeert te stiften. Iets later lepelt Justen de bal op de onderkant van de lat en komt Westervoort met de schrik vrij. Maraouane kapt op links zijn tegenstander mooi uit en haalt aan. De keeper tikt hem fraai naast zijn doel. Even later heeft Westervoort geluk, als de bal via de paal in de handen van de keeper rolt. Daarna echter is het geluk voor onze sportieve tegenstander op en blijft Maraouane nu wel cool genoeg om af te ronden, laag in de rechterhoek. 4-1. Vervolgens blijft Westervoort bij een aantal grote Boys kansen op de been door wederom fantastische reddingen van de handschoenendrager uit Arnhems buurgemeente. Bij een corner van links van Maraouane echter, heeft de doelman even later geen antwoord. De bal verdwijnt in één keer fantastisch in het doel. Daarmee is voor vanavond de eindstand bereikt… 5-1.

Een mooi resultaat voor onze jongens, die vandaag echt een heerlijke wedstrijd op de mat legden tegen een goede tegenstander. Zaterdag wacht de competitiewedstrijd tegen Bennekom, hopenlijk kunnen we op koers blijven op weg naar ons doel…. In de Arnhem-cup wacht ons in april een ontmoeting met de winnaar van SML-ESA. Het is ons om het even. Wie wil winnen, zal iedereen moeten verslaan.

Come on Boys!

Geen reactie's

Geef een reactie