Arnhemse Boys D1 – SC Bemmel D2 1-0 (Bekerwedstrijd)

Arnhemse Boys D1 – SC Bemmel D2 1-0 (Bekerwedstrijd)

Arnhemse Boys D1 - Liam Bruin
Op deze zomerachtige herfstdag stond voor de D1 een bekerwedstrijd op het programma. Nadat we in de poule te sterk waren voor Elistha D1, SVHA D1 en ESA D4 mochten we nu aantreden in de 1e knock-out ronde. De tegenstander vandaag was SC Bemmel D2. Een team dat ook 2e klasse speelt, zich daar prima staande houd met een keurige 3e plaats.

Dan de wedstrijd. Voor ons een mooie wedstrijd waarin we ons konden herstellen van vorige week. Een wedstrijd waarin velen absoluut hun niveau niet haalden en dit vandaag dus konden rechtzetten. De afspraak was vandaag snel omschakelen bij balverlies, positief naar elkaar toe blijven en met z’n ALLEN er vol voor gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal zaten we er bovenop. De duels werden veel in ons voordeel beslist en daardoor hadden we ook het betere van het spel. De opbouw van achteruit ging beter en dus mooi om te zien dat trainingsvormen er ook langzamerhand uitkomen. SC Bemmel zakte in, wachtte ons op tot iets voor de middenlijn en wij mochten dus het spel maken. Eenmaal voor de goal aangekomen werd het rommeliger. De buitenspelers stonden te ver naar binnen, evenals de buitenste middenvelders waardoor het veld heel klein was. Voor SC Bemmel was dit makkelijk verdedigen en daardoor kwamen we er moeizaam doorheen. Wel kregen we na een paar fantastische steekpasses van Job mogelijkheden. Abas en David sneden vanaf de zijkanten er doorheen maar tot een goede afronding kwam het niet. Ook de schoten van 16 meter van Jharell en Job vonden helaas geen doel.

Arnhemse Boys D1 - SC Bemmel D2 | bekerwedstrijd

In de 2e helft begonnen we goed, meteen weer druk op de goal en SC Bemmel die inzakte en het veld klein hield. Helaas zakte dit na 5 minuten weg. SC Bemmel werd sterker, kreeg meer kansen en Liam hield ons een aantal keer in de wedstrijd met prima reddingen. SC Bemmel kreeg meer ruimte doordat wij het veld te groot hielden. De achterhoede sloot moeizaam aan, de middenvelders hadden meer moeite met de omschakeling en ook de voorhoede zakte minder in. Tja dan worden de ruimtes groot en moet je nog meer meters maken. Bij balverovering kregen wij wel mogelijkheden maar ook nu was de goede afronding er niet. We leken af te stevenen op een 0-0 gelijkspel en ja dan zouden er penalties volgen. SC Bemmel ging 1 op 1 spelen achterin en schoof een extra aanvaller door. Bemmel nu met 4 spitsen en zo kwamen wij dus ook 1 op 1 te staan achterin. Achteraf kunnen we zeggen: gegokt en gewonnen. We besloten 1 op 1 te blijven staan en niemand terug te halen naar achter en zo te gokken dat er meer ruimte achterin bij Bemmel kwam te liggen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-0 2 minuten voor tijd. Job veroverde de bal, gaf een hoge steekpass op Jharell die koelbloedig bleef alleen voor de keeper. Dit werd ook de eindstand.

Arnhemse Boys D1 - SC Bemmel D2 | 1-0

Een leuke wedstrijd waarin beide ploeg veel inzet toonden. Complimenten voor onze eigen jongens, die keihard hebben gewerkt en verdiend hebben gewonnen. Volgende week weer competitie tegen de buurman RKSV Driel D1. Deze wedstrijd zal aanvangen om 14:15 uur. Tot dan!

 Ruben, Ludwig, Peter en Jaime

Volg de Arnhemse Boys D1 op Facebook en bekijk elke week een schitterende fotoreportage

Geen reactie's

Geef een reactie