Arnhemse Boys D1 zet goede reeks door in vervolg bekertoernooi

Arnhemse Boys D1 zet goede reeks door in vervolg bekertoernooi

ArnhemseBoys D1 seizoen 2013 -2014
Zaterdag 31 augustus 2013. Sportpark Schuytgraaf. 12.50 uur. Het fluitsignaal van scheidsrechter Janischka klinkt voor de eerste maal. De aftrap van de 2e wedstrijd in het bekertoernooi, tegen Angeren D1, is een feit. Benieuwd hoe de jongens deze week zijn doorgekomen, een week van schoolkamp voor sommigen en voor anderen de eerste volle week op het voortgezet onderwijs, met lange dagen en nieuwe extra uitdagingen. Dit nieuwe levensritme slurpt energie. Of niet? Het lijkt de eerste minuten van deze ontmoeting zo te zijn. Boys maakt een wat matte indruk. Maar zou de tegenstander er niet ook last van hebben? Zouden de knapen van de Overbetuwe niet ook zijn opgeslokt door alle nieuwe indrukken in het ontluikende nieuwe schooljaar? Ook dit lijkt in de eerste fase van de wedstrijd te worden bevestigd. Angeren is evenmin in staat een vuist te maken en moet het initiatief aan de thuisploeg laten. Het eerste speldenprikje vertrekt in de 4e minuut van de voet van Maruoane, richting Angerens doel, maar net voorlangs. In de rebound schiet Justin aan de andere kant voorlangs. Jammer, maar dit geeft de burger wel moed. Ondertussen begint David te strooien met een aantal prima steekpassjes en schiet Espen met een krachtig schot net naast. Er wordt vooralsnog veel door het midden gebald, er zit nog niet veel idee in het spel. Veel losse, individuele acties, weinig opgezette doordachte aanvallen. Maruoane schiet op de lat in de 18e minuut en kort daarna een schot van Daan, losgelaten door de keeper. Het lukt niet uit de rebound te scoren. En dan, de 20e minuut…. Een rare bal, die hoog opstuit in het doelgebied. Diverse spelers springen op en het is onze kleine David die Goliath verslaat. Hij springt het hoogst en knikt de bal keurig binnen. Het is 1-0.

Direct na de openingstreffer het eerste wapenfeit van Angeren met een aanval die enig gevaar oplevert, maar kundig door de defensie onschadelijk wordt gemaakt. Uit de counter ontstaat een veel groter gevaar aan de andere kant, de bal wordt van de Angerense doellijn gehaald.

Zoals vaker werkt de eerste goal bevrijdend voor onze Boys. Alsof het zelfvertrouwen door het doelpunt is verveelvoudigd, lopen de aanvallen soepeler, is er meer rust in het spel. Toch duurt het nog even voor er opnieuw wordt gescoord. Rond de 30e minuut kapt Maruoane zich knap vrij en stift de bal mooi over de sluitpost, het net beweegt, 2-0 ! Overigens is een compliment aan de keeper van Angeren op zijn plaats, hij heeft deze wedstrijd nog heel wat doelpogingen onschadelijk gemaakt. Toch was ook hij in de 34e minuut kansloos op een prachtig schot van Maruoane vanaf links in de rechter bovenhoek. De ruststand was daarmee op het scorebord gebracht, 3-0. Bijna was de score verder opgelopen, maar op een kneiterhard schot van Maruoane had de keeper een fantastisch antwoord.

Na de rust stond er een gewijzigd team in het veld. Ryan, Arman en Yunior kwamen het team versterken, Justin, David en Sam mochten even bijtanken na het harde werken in het eerste bedrijf. Het was Ryan die mede-invaller Yunior met een mooie steekbal prachtig vrijspeelde, zijn schot miste de juiste richting, maar Angeren was weer gewaarschuwd. Niet veel later, op het klokje stond de 8e minuut 2e helft, gaf Yunior met een prachtige pass achter de verdediging Thijs de kans om te scoren. En zo’n kans is aan hem meestal wel besteed. Ook nu faalde hij niet en rondde de kans prachtig af. 4-0 was een feit. Een paar minuten later herhaalde hij dit kunstje op aangeven van Maruoane vanaf links. 5-0, het ging ineens snel. Thijs was ontketend. Even later laat de keeper de bal na goed doorgaan van Thijs los en het lukt net niet vanuit een hele moeilijke hoek de 6-0 te laten aantekenen. De paal gooit roet in het eten. Angeren doet deze 2e helft 1 keer van zich spreken. Uit een counter komt een oranje shirt met witte broek alleen op Pim af. Als een leeuw op zijn prooi duikt hij op de bal. Jammer voor Angeren, maar scoren zit er vandaag niet in. Voor Arnhemse Boys is het nog niet genoeg. Het lukt Arman met een prachtige boogbal de keeper te verschalken, wat een beauty! 6-0, nu wel. De laatste wissels worden door het technisch duo ingebracht, Thijs, Robin en Maruoane mogen de schoentjes uit en het slotakkoord vandaag komt van de voet van David. Een prima harde voorzet van Yunior wordt vakkundig in het doel gewerkt. Eindstand 7-0 en met meer dan 1 been in de volgende ronde van het bekertoernooi is het gevolg.

Niet onvermeld mag blijven dat ook vandaag Hans Jansen een prima indruk achterliet als assistent scheidsrechter en ook alle spelers die misschien in het verslag niet zijn genoemd hebben allemaal bijgedragen aan het goede resultaat!

Volgende week wacht Eldenia, de laatste poulewedstrijd te Elden. Een vroege editie dit keer, om half acht vertrek en half negen blaast de lokale Emile af…

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie