Arnhemse Boys D2 – DVV D4

D2 001

In het begin van de competitie hebben we, zo blijkt nu, tegen de ploegen gespeeld die minder punten bij elkaar hebben verzameld. De laatste paar wedstrijden (S.C. Groesen thuis, GVA uit en vandaag DVV thuis) zijn tegen de clubs die meer dan 10 punten in de competitie tot nog toe hebben. Tegen deze “toppers” spelen we met wisselend succes. Tegen Groesen verloren, tegen GVA gewonnen. Vandaag kijken of de balans naar de goede of de verkeerde kant doorslaat.

De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op en veel van het spel was op het middenveld. Na een aaneenschakeling van foutjes kreeg DVV echter de eerste grote mogelijkheid en die ging er dan ook direct in. 0 – 1 achterstand. We lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan en bleven op zoek naar een doelpunt. We kregen ook diverse kansen en kansjes op de gelijkmaker, maar het wilde even niet meezitten. We hadden er een “dood spelmoment” voor nodig om weer gelijk te komen. Een hoekschop werd direct tot een doelpunt gepromoveerd, 1 – 1. Wij vonden dit blijkbaar nog niet genoeg en bleven aanvallen en zoeken naar de voorsprong. Niet lang voor de rust viel dit doelpunt ook, zodat we zijn gaan rusten met een 2 – 1 voorsprong.

Na de rust begon DVV wat beter dan de Arnhemse Boys, zodat onze voorsprong al weer vrij snel weg was. Hierna werden we weer wakker en zijn we weer op zoek gegaan naar de voorsprong. We wisten de 3 – 2 te maken en hadden eigenlijk nog een paar doelpunten extra moeten maken, maar dit is niet gelukt. De eindstand bleef dan ook 3 – 2.

De wedstrijd Groesen – GVA eindigde in 0 – 1, zodat we nu Groesen op de ranglijst voorbij zijn gestoken. Jonge Kracht heeft vandaag ook gewonnen. We staan dus gedeeld 2e met GVA, op doelsaldo 3e, terwijl Jonge Kracht nog altijd de nummer 1 is met 1 punt voorsprong. Komende week spelen we uit bij RKHVV D3. Door het verlies van DVV staat RKHVV nu 5e op de ranglijst. Het belooft dus opnieuw een spannende wedstijd te worden.