Arnhemse Boys D2 – MASV D1 01-02-2014

Arnhemse Boys D2 – MASV D1 01-02-2014

Van Rood-Wit naar Blauw-Wit

Van Rood-Wit naar Blauw-Wit                                                                               Foto’s: Max Lange

Onze laatste wedstrijd in de 2e klasse was de wedstrijd tegen SJO ESCA-Presikhaaf op zaterdag 30-11-2013. Op zaterdag 01-02-2014 was de eerste wedstrijd van 2014 en het was in meerdere opzichten een wedstrijd van primeurs. Het was de eerste wedstrijd van ons waarin we met een 0 – 0 ruststand naar de thee zijn gegaan, het was de eerste wedstrijd in de 3e klasse. Het was niet de eerste keer dat we goed hebben gespeeld en toch geen punten hebben gepakt, maar dat wat we hebben laten zien, geeft zeker hoop voor het vervolg van de voorjaarscompetitie.

We hadden vandaag, in eerste instantie, 13 spelers beschikbaar. Vlak voor de wedstrijd moest Erwin jammer genoeg afhaken, zodat we deze wedstrijd met slechts 1 wissel moesten afwerken. We stonden al keurig aangekleed op het veld, maar de shirts van MASV hadden toch wel erg veel gelijkenis met de shirts van de Arnhmse Boys, dus eerst maar even de Argentijnse shirts aantrekken. Vanaf de aftrap werd er direct goed druk gezet op het doel van MASV. De eerste 10 a 15 minuten is MASV niet op onze helft geweest en dit leidde wel tot kleine kansen, maar geen grote mogelijkheden. Na onze eerste stormloop kwam ook MASV meer aan voetballen toe en zij hebben een aantal keren onze keeper op de proef gesteld. De ruststand van 0 – 0 was dan ook niet onterecht.

002

MASV wist het goede gevoel van het einde van de eerste helft ook in de tweede helft mee te nemen. Zij wisten al vrij snel op voorsprong te komen. Dit keer lieten we gelukkig niet de kopjes hangen en we konden ervoor zorgen, dat de 1 – 1 aangetekend kon worden. Lange tijd zag het ernaar uit, dat de volgende primeur ook een feit zou gaan worden, namenlijk een punt in een competitiewedstrijd, maar jammer genoeg wist MASV aan het einde van de wedstrijd nog een keer te scoren. Er bleef te weinig tijd om aan deze achterstand nog wat te veranderen (hoewel we dit zeker wel probeerden), zodat deze wedstrijd met 1-2 verloren is gegaan.

003

We hadden minimaal een punt verdiend, misschien zelfs wel de winst in deze wedstrijd. Met de instelling zat het wel goed en ook het vertoonde spel smaakte naar meer. Je zag wel duidelijk, dat we in het eerste half jaar niet aan voetbal toegekomen zijn en dit maakte ons vandaag nog wel wat onwennig. Ik verwacht dan ook wel dat we dit jaar zeker punten gaan pakken en wedstrijden gaan winnen. Een beknopt videoverslag van vandaag vindt je hier.

RC

Geen reactie's

Geef een reactie