Arnhemse Boys D2 – MASV D1

Arnhemse Boys D2 – MASV D1

SONY DSC

Vandaag een belangrijke dag in onze competitie. Zelf moesten we tegen de nummer 5 in de competitie, MASV D1. De nummer 1 moest tegen de nummer 2, GVA D2 tegen Jonge Kracht D2. Het belangrijkste was natuurlijk dat wij zelf zouden gaan winnen tegen MASV, om er maar even een cliché in te gooien, “We moesten nog 3 finale’s spelen”. Laten we dan maar beginnen met de eerste:

De eerste helft van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, waarbij gaande de eerste helft de Boys steeds meer overwicht op het veld kregen. Daan v.d. Groep (keeper van de D5) stond weer in de goal en moest ingrijpen toen een speler van MASV vrij op hem kon doorlopen. Gelukkig werd dit goed onderschept door hem. Tijdens de eerste helft bleef de 0 – 0 lang op het scorebord staan (we speelden op het hoofdveld, dus dat met dat scorebord mag je letterlijk opvatten). Vlak voor de rust kregen we een corner die bij de tweede paal werd neergelegd en door de Boys werd binnen gewerkt. 1 – 0 voorsprong en dit is ook de ruststand geworden.

SONY DSC

In de tweede helft speelden we zelfs nog beter dan in de eerste helft. Driekwart van het spel was rond de middellijn en op de helft van MASV. We wisten ook wel wat kansjes te creëeren, maar ook bij MASV stond er een goede keeper in het doel. Het gevaarlijkst waren we toch bij dode spelmomenten. We reageerden goed op de corners en vrije ballen die richting de 16 meter gespeeld werden. Als we niet de eerste bal hadden, dan toch meestal wel de tweede bal. We bleven hierdoor flink druk houden op MASV en een tweede treffer kon dan ook niet uitblijven. Een corner werd vanaf de eerste paal verlengd en bij de tweede paal in een keer binnen gewerkt. 2 – 0 tussenstand en door goed op te blijven letten is dit ook de eindstand geworden.

Zoals al eerder gezegd, de nummer 1 en de nummer 2 moesten ook tegen elkaar spelen. De wedstrijd tussen GVA D2 en Jonge Kracht D2 werd ’s morgens al vroeg gespeeld. De uitslag daar was 3 – 0, waardoor GVA D2 en de Arnhemse Boys nu de eerste plaats op de ranglijst delen. Volgende week spelen we thuis tegen OSC D4 om 12:00 uur. Onze “mede-koploper” speelt dan thuis tegen DVV D4. Op de laatste speeldag spelen wij tegen Jonge Kracht (om 9:00 uur in Huissen). GVA speelt dan om 13:15 uur, ook in Huissen, tegen RKHVV D3. Het blijft nog even spannend in onze competitie!

SONY DSC

Geen reactie's

Geef een reactie