Arnhemse Boys D2 – VDZ D6 15-02-2014

Afwerken tijdens de warming up    Foto: Max Lange

Afwerken tijdens de warming up Foto: Max Lange

In deze periode worden er veel wedstrijden afgelast in verband met het slechte weer. Ook vandaag, zaterdag 15-02-2014 zijn er weer twee wedstrijden afgelast, waardoor er op dit moment nog altijd 3 ploegen zijn, die niet in actie zijn gekomen in de voorjaarscompetitie. Onze vorige tegenstander, MASV, heeft inmiddels 3 wedstrijden gespeeld en is op dit moment de koploper in de huidige competitie. Ook MASV speelt zijn wedstrijden op kunstgras, net als de Arnhemse Boys. Hierdoor kon de D2 vandaag zijn tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie spelen. Ik hoorde vandaag iemand zeggen: “zonder die wind is het eigenlijk perfect voetbalweer”.

Maar die wind was wel degelijk aanwezig en Arnhemse Boys D2 had de wind in de eerste helft tegen. VDZ had voor vandaag nog geen wedstrijd gespeeld, dus het was ook nog niet duidelijk hoe zij er voor zouden staan. Het was dus spannend hoe we vandaag van start zouden gaan.

Omdat Arnhemse Boys de wind tegen hadden, kregen zij wel de aftrap en daarmee het eerste balbezit. De Boys gingen goed van start en wisten veel op de helft van de tegenstander te spelen. Er kwamen een aantal kleine en 1 grote kans voorbij, maar in eerste instantie wilde het doelpunt maar niet vallen. Het viel ook niet mee om met die stevige wind te schieten op het doel. VDZ creëerde ook wat kansen, maar de doelman stond er niet voor niets. Wat later in de tweede helft wisten de Arnhemse Boys toch te scoren en voor rust zelfs de tweede treffer aan te tekenen. De ruststand was dan ook 2 – 0. Prima gespeeld met de wind tegen.

Actie in de 16-meter.     Foto Max Lange

Actie in de 16-meter. Foto Max Lange

In de tweede helft hadden we de wind mee en dat maakte wel even wat verschil. Er werden een aantal goede schoten op de goal gelost en ook door middel van combinatievoetbal kwamen er kansen. We wisten in de tweede helft uiteindelijk 5 keer te scoren, zodat de eindstand op 7 – 0 werd bepaald. Dit was de eerste overwinning voor Arnhemse Boys D2 in dit seizoen in een competitiewedstrijd. Prima gedaan, dit smaakt naar meer!

Als gevolg van wat personele problemen, moesten we vandaag een beroep doen op David. David, hartelijk dank dat je met ons mee wilde doen. Het was trouwens goed voor je doelpuntenproductie en voor de productie van assists.