Arnhemse Boys D3 – DUNO Doorwerth D1 08-03-2014

20140308_125542_1024x768

Op zaterdag 08-03-2014 moest de tweede wedstrijd van de D3 in de voorjaarscompetitie gespeeld worden. Om 12:15 uur zou er afgetrapt moeten worden tegen de D1 van DUNO Doorwerth, echter, DUNO had zich vergist in de tijd. Hierdoor werd er uiteindelijk een half uur later afgetrapt dan eigenlijk de bedoeling was.

De Arnhemse Boys gingen direct goed van start en het spel speelde zich eigenlijk geheel af op de helft van DUNO. Dit resulteerde in de eerste helft in 2 doelpunten. De ruststand was dan ook 2 – 0. Een van beide doelpunten kwam vanuit een prachtige omhaal waar Marco van Basten jaloers op zou worden!

Na de rust bracht DUNO een geheel nieuwe voorhoede in. Dit veranderde het beeld van de wedstrijd behoorlijk. Arnhemse Boys was duidelijk even onder de indruk van deze grote en stevige spelers, twee van de drie spelers staken boven de 1 meter en 80 centimeter uit, en het duurde dan ook niet lang of DUNO wist de 2 – 0 achterstand om te buigen in een 2 – 2 gelijkspel. Arnhemse Boys wist zich te herpakken en de rest van de wedstrijd was dan ook bijzonder spannend. In eerste instantie kwam de D3 op een 3 – 2 voorsprong. Dit werd door DUNO weer omgebogen in een 3 – 4 achterstand. Het werd opnieuw gelijk, 4 – 4 maar even later stond DUNO al weer voor, 4 – 5. Met een uiterste krachtsinspanning werd het nog 5 – 5 en dit was dan ook de eindstand.

Prima gevoetbald, prima resultaat. Als 1e jaars D-spelers tegen dergelijk grote en stevige voorhoedespelers toch nog een gelijk spel uit het vuur gesleept. Dit moet vertrouwen geven voor de wedstrijden die nog gaan komen.