Arnhemse Boys D3 verslaat koploper ESA

teamfoto-D3-1024x576_1280x720

Dit is het eerste verslagje van de D3 en daarom maar even beginnen met een korte schets van het competitieverloop tot nu toe. De D3 is na het warming-up toernooi flitsend uit de startblokken gegaan en werd al snel een goed ingespeeld team. De eerste 7 competitiewedstrijden werden gewonnen, soms met dubbele cijfers, maar soms ook maar net. Tot vorige week AZ2000 D1 deze perfecte reeks doorbrak. AZ was sterker en we geloofden niet echt in onze kansen, waardoor we uiteindelijk met 5-3 verloren.

Met dit in het achterhoofd moest de D3 het opnemen tegen de ongeslagen koploper ESA, die al 74 doelpunten hadden gemaakt en slechts 5 tegentreffers hadden geïncasseerd. Helaas was onze motor op het middenveld, Jop, ook nog eens ziek, dus hadden we maar 1 wissel. Maar toch, blaakten het team van vertrouwen. We hadden namelijk de verdediging extra getraind en met een blok van twee middenvelders voor de verdediging (punt naar voren) hadden we er vertrouwen in dat we het lek boven water hadden. Direct na de aftrap bleek de verdediging te staan als een huis. De gevaarlijkste man van ESA was een lange behendige speler met een verwoestend schot, maar deze werd flink op de huid gezeten door Gijs. En anders stonden Mik of Koen er nog wel om in te grijpen. Jelle overzag de verdediging en gaf rugdekking waar nodig, al kwam ESA maar sporadisch door de eerste verdedigingslinie heen. We maakten direct het spel, met Mees die als een soort Wesley Sneijder het spel verdeelde op het middenveld. Ik denk dat de zenuwen bij ESA ook meespeelden want ze maakte een onzekere indruk. Al gauw kregen we kansen, met name als Bjorn zijn motortje aanzetten en over de rechterflank ten aanval trok. De keeper van ESA bleek echter zeer goede reflexen te hebben en kon de eerste doelpogingen nog verijdelen. Totdat Thijs en Mees een ingestudeerde hoekschop in perfectie uitvoerde. Bij de eerste paal volleyde Thijs de bal onhoudbaar langs de keeper: 1-0. Mooi om te zien dat we er nog meer in gingen geloven. Serhat speelde voor het eerst als linksback en bleek dat heel goed te kunnen. Jaimy en Wesley bleven voorin druk op de tegenstander houden, maar met name onze spits Rohat gaf het goede voorbeeld en joeg de centrale verdedigers van ESA continu op, waardoor ze fouten maakten. Dit leverde nog meer kansen op en op een gegeven moment brak Jaimy door in het strafschop gebied. De verdediger van ESA greep in met een harde duw, waarna er terecht werd gefloten voor een strafschop. Mees schoot goed in, maar de keeper van ESA redde toch, ook in de rebound. Tegen het einde van de eerste helft kreeg ook ESA een goede kans, waarbij een doorgebroken speler alleen voor onze keeper kwam te staan. Koen verkleinde zijn goal goed en dit maakte zoveel indruk date de inzet naast ging. Hierna kwamen ook Wesley en Bjorn alleen voor de keeper van ESA, wat resulteerde in een ‘near miss’ en een tweede doelpunt.

Opgetogen gingen we met 2-0 de rust in. Omdat overmoed dreigde besloten we voor onszelf dat we met 1-0 achterstonden. Ha, na rust pakten we gewoon de draad weer op. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg ESA echter toch een overwicht en moesten we in de verdediging. Dit duurde misschien 10 minuten, waarin er toch eigenlijk nauwelijks kansen werden weggegeven. Als er al een doelpoging kwam, dan stond Koen er gewoon. De spelers van ESA kregen het steeds moeilijker met zichzelf en hierdoor konden wij weer het overwicht krijgen. Dit leidde tot een paar goede kansen, waarbij Rohat al bijna scoorde. Toen Bjorn voor de zoveelste keer doorbrak werd hij van achter onderuitgetrokken. Penalty! Thijs was zo koelbloedig om de penalty op te eisen. Een spannend moment: De keeper zat er nog aan, maar de bal ging er toch in. Nu wisten we het zeker, we gingen de punten in huis houden. Vlak voor het einde werd het nog even grimmig toen de scheidsrechter twee spelers van ESA uit het veld stuurde wegens onsportief gedrag. Gelukkig ging de leiding van ESA hier heel goed mee om en werd alles weer in goede banen geleid. Voor onze jongens was het allang tijd voor een feestje. Hartstikke goed gedaan D3, wat een geweldige voetbalmiddag hebben jullie ons gegeven! Jullie laten steeds meer zien dat jullie naast goed voetbal ook een geweldig inzet tonen en dan kunnen resultaten niet uitblijven!