Arnhemse Boys E1 ongeslagen kampioen!

Arnhemse Boys E1 ongeslagen kampioen!

Onze E1 heeft op zaterdag 24 november 2012 een zeer succesvolle najaarscompetitie afgesloten met een terechte overwinning op Eldenia E2. Hierdoor zijn de jongens kampioen geworden van hun poule in de tweede klasse waardoor ze promoveren naar de eerste klasse.

Het voetbalseizoen begon voor de E1 zeer goed door drie grote overwinningen, waardoor de jongens als eerste eindigden in de bekerpoule. Het vervolg hierop komt nog na de winterstop.

Na een paar redelijk makkelijke overwinningen in de reguliere competitie volgde op 29 september de wedstrijd uit tegen Arnhemia E1. Vooraf ingeschat als een geduchte tegenstander en dat bleek ook zo uit te pakken. Onze jongens hadden hun handen vol aan de weerstand van de opponent. Maar de mouwen werden opgestroopt en voor het eerst toonden de mannen hun potentie. De wedstrijd werd gewonnen met 2-3.

Hierna volgden een paar eenvoudig gewonnen wedstrijden, maar ook moeizame partijtjes, bv tegen VDZ werd het 2-3. Alleen tegen Angeren werd het 1-1, zij bleken over een snelle spits te beschikken waar onze mannen geen weerwoord tegen hadden.

Toen kwam op 17 november de grote wedstrijd tegen Eendracht Arnhem, op dat moment de koploper. Voor het eerst werd er een officiële scheidsrechter ingezet en dat was goed voor de wedstrijd. De scheids floot zeer consequent en gedecideerd. De jongens stegen allemaal boven zichzelf uit en speelden zonder uitzondering de beste wedstrijd uit de najaarscompetitie. De wedstrijd werd gewonnen met 3-1. Het sportpark stond te schudden op z’n grondvesten door het gejuich van het publiek dat massaal was verschenen.

Daarna moest de klus nog even worden geklaard door bij Eldenia uit te winnen. Dat ging niet vanzelf. Bij sommige jongens was te zien dat nervositeit ze parten speelde. Maar uiteindelijk werd de wedstrijd verdiend gewonnen met 2-6.

Daarna wachtte de jongens een verrassing, Jonathan Reis van Vitesse kwam de bekers uitreiken.

Deze mooie reeks was te danken aan keeper Pim, verdedigers Jelle, Ricardo en Tristan, middenvelders Patrick en Sahin en aanvallers David, Job en Ivar. En natuurlijk aan de enthousiaste en positieve ouders. Op naar het voorjaar!

Erik Mulder leider E1

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie