Arnhemse Boys E11-OVC E9

OVC had ons in augustus aan het begin van het seizoen met 10-1 (geflatteerd) verslagen in de beker. Het beloofde dus pittig te worden. Maar in de tussentijd hebben onze jongens niet stilgestaan. De eerste kans was voor Jarno. Wout passeerde zijn tegenstander en gaf goed af en Jarno die vrij voor de keeper stond, hij raakte de bal niet goed waardoor hij niet scoorde. Uit een corner van OVC kwam de bal bij Jarno die meters maakte en passte op de voorin staande Wout. Die ging op de keeper af maar deze redde ten kostte van een corner. Wout passeerde weer zijn tegenstander en Can schoot de 1-0 binnen. Lars en Xey zorgde achterin samen met Matei ervoor dat OVC niet gevaarlijk kon worden door veel duels te winnen. De middenvelders Joris en Can, vingen veel uittrappen van de keeper van OVC op en passte veelal goed naar vrijstaande medespelers waardoor we gevaarlijk bleven. Na een ingooi van Lars kwam de bal bij Matthijs die passte op Can en Can op Wout. Wout scoorde de 2-0. Voor rust kreeg OVC uit een snelle aanval een kans, een aanvaller ging op Thymen af maar Thymen redde super. Bij een tweede gevaarlijk moment voor onze goals stond Lars goed in de weg en kwam Thymen optijd ver zijn goal uit, samen redde ze de situatie prima. Klasse mannen: 2-0 voor bij rust.

Jarno keepte de tweede helft weer en Thymen speelde als middenvelder. Can stond 2x vrij voor de keeper en leek toen hij alleen op de keeper af ging de 3-0 te maken, het schot ging naast. Lars die de tweede helft spits was schoot net naast bij zijn eerste kans en bij zijn tweede stond hij ook vrij voor de keeper maar ook dit keer ging het schot naast. Thymen schoot in en de keeper redde, eveneens bij een schot van Matei. Can maakte de 3-0 na een goede pass van Joris. Matthijs en Matei waren veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden waardoor OVC veel ruimte kreeg voorin. Xey en Matthijs voorkwamen achterin veel gevaar door optijd de bal te veroveren. OVC profiteerde 10 minuten voor tijd door 3-1 te maken. OVC kwam er 5 minuten voor tijd weer snel uit en de bal kwam via de paal bij 2 vrij staande OVC aanvallers en OVC scoorde 3-2. Daar bleef het bij en zo won de E11 met 3-2.

Klasse alweer de 6de overwinning na de Kerst en de vijfde (!!) op rij en dat tegen een sterke tegenstander. We blijven daarmee net achter DVV met evenveel punten op de 4de plek staan en met een gaatje naar de nummer 5 en 6. Prima gedaan mannen.