Arnhemse Boys E11 – S.C. Bemmel E9

Ik neem het stokje van het wedstrijdverslag weer over van Wim met zijn schitterende verhaal (journalistiek talent…..). Vandaag speelden we met de Arnhemse Boys E11 tegen Bemmel E9. We begonnen als nummer 8 en Bemmel als nummer 6, gezien de eerdere uitslagen beloofde het spannend te worden.

Tijdens de wedstrijd vlogen de vonken er van af. Wat hebben we onze Boys net als eerder tegen o.a. Driel, ESA, DVV en Worth Rheden zien knokken als team, super mannen om te zien die team spirit en wil om een goede uitslag te halen. Klasse! Onze jongens gingen direct in de aanval. Wout, Jarno (aanval), Can en Bas (middenvelders) gaven de verdedigers van Bemmel handenvol werk. Can kon bij een poging onvoldoende hard uithalen, Jarno  schoot voorlangs en ook Wout was dreigend.  Aan de andere kant verdedigden Joris, Lars en Matei met verve en gaven weinig weg. Twee a drie keer counterde Bemmel door onze verdediging en kwamen aanvallers geheel vrij voor onze Thymen, die keepte.  Met fantastisch keeper werk was Thymen drie maal de aanvallers van Bemmel de baas. Puik werk Thymen, klasse en daarmee hield Thymen ons, terecht, in de race.

Robbert, coördinator van de E- tjes keek de eerste helft bij ons. Hij gaf mij hetzelfde aan als we als trainers al zagen dat onze verdedigers (voor de ouders de volgende term) “ te diep” op eigen helft stonden.  We moeten blijven hameren op “Aansluiten”  en dan natuurlijk weer op tijd terug. Dat kost energie en kracht maar dan maak je het de tegenstander moeilijk. Dat laatste deden onze jongens het was super hoe we ze zagen knokken en het was genieten langs de lijn.

Na een kwartier kwamen we,  bij de volgende aanval, waarbij Jarno 2 a 3 spelers van Bemmel van de bal hield, op 1-0 door een schitterend schot van Jarno. Klasse man. Can was dicht bij de 2-0. Wout ging veelal weer zijn man voorbij en gaf een paar keer mooi voor waardoor we wel corners kregen maar geen goal. 2 minuten voor rust kregen we uit een scrimmage voor onze goal na een corner tegen de 1-1 binnen, zonde net voor rust. Dat beloofde een hete 2de helft.

Ook in de tweede helft gaven Joris, Xey en Matei als verdedigers weinig weg. Compliment voor matei die sterk verdedigde en niemand langs liet. Ook Joris speelde met name in de eerste helft en de laatste paar minuten sterk met de mentaliteit: “Jij komt me niet voorbij”. Xey won als verdediger enkele duels. Thymen hield onze E11 met weer 3 klasse reddingen op de been. We stelden daar behoorlijk wat aanvallend gevaar tegenover. Aan de andere kant schoten Can, Wout, Jarno en Bas naast of redde de keeper. We kregen enkele corners en na weer goed samenspel schoot Bas mooi de 2-1 binnen 10 minuten voor tijd.

Het was spannend….

We bleven voorin gevaarlijk Wout was nog een keer dichtbij een treffer. Onze verdedigers bleven kort bij de tegenstander die minder vrij kwam te staan ook na aanwijzingen van de trainers (Maarten en Jasper). Ook de middenvelders Lars en can kwamen achterin helpen en Jarno en Wout lipene met hun man mee. Zo moet het. Dan loopt de tegenstander niet vrij. Ondanks al dat knokken incasseerde we na een frommel goal de 2-2, Maarten kon deze naast de goal ook niet meer voorkomen. Nog bleven onze mannetjes aanvallen en waren nog dichtbij een overwinning, het bleef echter 2 – 2.

Als trainer en leider zeggen Maarten en Jasper: Graag wilden we winnen na de 2-1 voorsprong maar vooraf waren we tevreden met een punt en na de wedstrijd kan ik niet anders dan lof hebben en met de trainers (Maarten , Curley, Wim en Jasper) trots zijn op de spelers van de E11. Het was werkelijk genieten. Hier ben je speler voor en trainer/leider. We hebben een super team jongens.