Arnhemse Boys E11 wint toernooi bij VRC

Arnhemse Boys E11 wint toernooi bij VRC

E11 001

We speelden zonder Xay en Bas en omdat we tegen 2de jaars E teams speelden hebben we Niels en Jelte (E4) en Thymen (E1) gevraagd mee te spelen en dat wilden ze graag.

De eerste wedstrijd was tegen GVVV E7, de eerste minuten hadden we veel balbezit maar de eerste goal viel aan de andere kant. Een snelle aanval van GVVV leverde hen een doelpunt op. Lars voorkwam dat de voorzet bij hun spits terecht kwam maar tikte de bal net langs de uitkomende Thymen in de hoek van de goal. Onze jongens gingen door met aanvallen. Joris voorkwam tot 2 x toe door goed ingrijpen een tweede tegentreffer, goed gedaan Joris. De verdediging met Lars, Joris, Jelte en Matei, gaf verder weinig weg en Matei en Jelte konden de aanvallers veel ondersteunen. Can en Wout testte met schoten de keeper van GVVV maar wisten niet te scoren. Thymen voorkwam een tweede tegentreffer. Bij een volgende redding van Thymen raakte hij geblesseerd en moest worden gewisseld. Gelukkig hadden we in andere Thymen een prima vervanger in de goal staan. Na deze tegenslag zorgde Niels voor de verdiende 1-1.  Jarno, Can en Wout wisten de prima keeper van GVVV niet te passeren. Aan de andere kant pakte Thymen een goed geplaatst schot uit de kruising, mooie redding.  Jelte ging vervolgens op rechts goed het duel met zijn tegenstander aan en won, schoot de keeper redde maar Jelte drukte door toen de keeper de bal los liet en werkte de 2-1 binnen.

Naast de bekers voor d poule werd per poule gestreden om een penalty bokaal. Iedere speler mocht een penalty nemen maar de eerste 5 golden voor de uitslag van de penalty serie. We wonnen de serie met 3-2. Dat betekende een finale plaats om de penalty bokaal.

De tweede wedstrijd was tegen DVSA E2.De eerste 7 a 8 minuten waren we de bovenliggende partij.We kregen wat corners en een aantal schotpogingen werden door de verdedigers geblokt. Joris was met een goede actie dicht bij de 1-0 maar stuitte op de keeper, in de rebound kregen Can en Wout de bal er niet in en vervolgens kwam de bal net achter Joris die niet meer kon inschieten. In het tweede deel van de wedstrijd was DVSA een paar maal gevaarlijk. Het leverde hen enkele gevaarlijke corners op. Een of twee maal ging de bal net voorlangs bij ons. Het bleef 0-0.

De penalty serie in de finale van de penalty bokaal ging eveneens tegen DVSA. Hoewel Niels enkele knappe reddingen had verloren we deze met 3-2. De meeste jongens hadden, anders zo trefzeker met een penalty miste door naast en over te schieten, jammer.

De laatste wedstrijd was tegen thuisploeg VRC E5. De wedstrijd begon iets eerder dan we hadden verwacht en wij zorgden voor oponthoud omdat de jongens de ijsjes waar ze van genoten, nog niet ophadden. Onze jongens speelden deze laatste wedstrijd van het seizoen zoals we dit seizoen gewend zijn: scherp en goed. VRC kreeg geen kans door goed verdedigen van Lars, Matei, Joris en Can. Na een goede aanval via Wout en Thymen en diens assist scoorde Jarno de 1-0. Met een mooi schot van afstand maakte Thymen de 2-0. Can scoorde de 3-0. We kregen meer kansen Joris testte de kwaliteiten van de keeper maar die stond paraat.

Het was een fantastische dag met mooi weer, enthousiaste en blije voetballertjes en gezelligheid naast het veld voor staf en ouders.

Zie ook de bijgevoegde foto’s. We wonnen de eerste prijs.

Allemaal: Bedankt voor een geweldig seizoen en de gezellige seizoen afsluiting.

Maarten, Curley en Wim: Bedankt voor het trainen samen met mij en Jörgen bedankt voor het fluiten van de thuiswedstrijden.

E11 002

Geen reactie's

Geef een reactie