Arnhemse Boys E2 – Arnhemse Boys E3

Arnhemse Boys E2 – Arnhemse Boys E3

Vandaag stond voor de E2 een bijzondere wedstrijd op het programma. Namelijk de wedstrijd tegen Arnhemse Boys E3 2014/2015. Zij waren in de najaarscompetitie gepromoveerd naar de 1e klasse waar wij eigenlijk (op papier) uit gedegradeerd waren. Alhoewel de trainer/coach de uitslagen normaal niet zo heel belangrijk vind, was dit natuurlijk wel een wedstrijd welke we graag wilden winnen. Afgelopen week was er nog een enkeling geweest die op voorhand zeiden dat we dit potje wel even zouden gaan winnen. Maar dit werd direct door de trainer/coach de kop ingedrukt. Er werd op gewezen dat de E3 zeer goed voetbal speelt, behendige spelers en zeer veel technische bagage heeft. Ook hadden zij afgelopen week keurig met 4-2 van Eldenia gewonnen en dus vertrouwen getankt. De aanloop naar de wedstrijd verliep ietwat rommelig. Afgelopen dinsdag konden beide coaches de jongens niet trainen i.v.m. andere verplichtingen. En op vrijdag avond/nacht kwam het bericht binnen dat onze keeper Mitchel ziek was en niet kon spelen. Uiteindelijk kregen we op zaterdagochtend bericht dat Wessel Heuts (normaal spits van de E1) bij ons kon keepen. Voor de warming-up van de E2 bleek er geen kleedkamer beschikbaar te zijn. Daar zat de E3 al in, koude oorlog al begonnen? Tevens waren er in eerste instantie geen ballen beschikbaar om in te spelen. Nadat dit allemaal getackeld was konden we aan de warming-up beginnen.

We zagen al direct dat de E3 een zeer goede warming-up deed met veel balcontacten. Om 10.00 uur floot de net als jeugdscheidsrechter geslaagde Dylano Driessen voor het begin van de wedstrijd. En het leek een beetje de wedstrijd van de Dylano’s/Delano’s te worden. Nadat de wedstrijd was gestart kon de scheids na 32 seconden opnieuw af laten trappen. De E2 was namelijk vanaf de aftrap zeer voortvarend begonnen. Maes ging vanaf links goed diep, kreeg de bal perfect in de loop en rondde vakkundig af 1-0. Daarna was het een zeer rommelige fase waarbij de bal van zeep leek te zijn en werkelijk niemand de bal nog fatsoenlijk raakte. Na deze fase kwam de E3 steeds beter in de wedstrijd waarbij uitstekend gecombineerd werd. De E2 kwam er in die fase voetballend zeker niet meer aan en het wachten was dan ook op de gelijkmaker, welke dan ook viel. Er werd door de E3 een mooie aanval opgezet vanaf de rechterkant waarbij over meerdere schijven de verdediging aan stukken werd gereten. Delano hoefde vervolgens alleen de bal nog maar in het lege doel te knallen, 1-1. De 1-2 was een identiek doelpunt als het eerste en wederom stond Delano aan het eind van de goed en snel lopende aanval, 1-2 voor de E3. Daarna werd de E2 weer wat sterker en in die fase werd uiteindelijk dan ook de terechte gelijkmaker gescoord door de Dylano van de E2 die vanaf links mooi naar binnen trok en de gelijkmaker binnen knalde, 2-2. In de rust werden nogmaals de gevaarlijke punten van de E3 benoemd. Voetballend waren zij beter, maar op kracht moesten we deze wedstrijd kunnen winnen.

De tweede helft verliep een stuk rommeliger dan de eerste helft, maar gevoelsmatig was de E2 hierin de sterkere. Tevens liepen de verdedigers van de E3 teveel uit de positie waardoor veel diepe ballen voor de E2 aankwamen en ook gevaarlijk waren. Halverwege de tweede helft kwam de E2 dan ook weer op voorsprong. Tygo kreeg op links een bal aangespeeld en omspeelde handig twee spelers van de E3. Tygo zocht de achterlijn en lokte Terrence de keeper naar zich toe. Deze moest een keuze maken en ging op Tygo af, deze had goed het overzicht en speelde de inlopende Joël in, 3-2. In het verdere verloop probeerde de E3 het nog met mooi en verzorgd voetbal en knalde Cas nog schitterend op de buitenkant van de paal. Gelukkig voor de E2 bleef het hierbij en tekende Dylano nog voor de beslissende 4-2. Toch was niet dit beslissende doelpunt maar het sportieve gebaar van Joël een van de mooiste momenten van vandaag. Joël won op links een duel van Mick maar raakte hem hierbij in het gezicht. Joël kon alleen door op de keeper en de beslissing binnen schieten, echter Joël zag dat Mick pijn had en besloot de aanval te staken. Zeer sportief en uit zichzelf besloten, zo zien we het graag. Daarom ook voor Joël het vaantje ‘Held van het veld’ vandaag. Wij wensen de E3 succes in het verdere verloop van de competitie en jullie mogen trots zijn op zo’n goed voetballende ploeg. Ook wij hebben ervan genoten om ernaar te kijken!

Geen reactie's

Geef een reactie