Arnhemse Boys E3 – Fortissimo E1

Vandaag de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Door de derde plek in de najaarscompetitie is de E3 gepromoveerd naar de 1e klasse. Hoe zullen de jongens daar mee kunnen komen? Fortissimo E1 is de eerste tegenstander. Als we rond 8 uur op het sportpark aankomen is fortissimo al aanwezig. Duidelijk is dat dit weer allemaal 2e jaars spelers zijn.

De wedstrijd wordt begonnen terwijl de rijp nog op het kunstgras zit. Naast het veld worden rondjes …geschaatst op de nieuwe natuurijsbaan op ons sportpark. Gelukkig voor de toeschouwers is er een heerlijk zonnetje en is de wind beduidend minder dan de dag ervoor.

De eerste 5 minuten is duidelijk dat de jongens een beetje geïmponeerd zijn door de fysieke toestand van de tegenstander. Fortissimo neemt dan ook de leiding. Onze jongens laten zich echter niet uit het veld slaan en proberen middels opbouwend voetbal en samenspel de goal van de tegenstander te bereiken. Van de kant kregen de mannen daarvoor veel complimenten. Helaas konden de mannen het samenspel niet doorzetten tot de doellijn van de tegenstander.
Duidelijk was dat de achterhoede van fortissimo meer ervaring en fysiek in de strijd kon gooien. Mick, Yaro en Delano konden niet dicht genoeg bij de goal komen om een echt gevaarlijk moment te creëren. De eerste helft eindigde in een 0-3 achterstand.

Na de rust werd op dezelfde voet doorgegaan, met in vlagen goed samenspel werd getracht het doel van de tegenstander te bereiken. Helaas was de verdediging van de tegenstander ook de tweede helft zo goed als feilloos. In de achterhoede wisten Cas, Brent, Tijn, Chester en Nigel door hard werken veel doelpunten te voorkomen. Ook Terence wist menige bal tegen te houden. Het mocht helaas niet baten. Fortissimo wist er nog 5 in te schieten. En ook al gingen de kopjes van onze jongens pas een beetje hangen bij de 0-8, toch wisten ze er nog een prima aanval uit te persen waarin Yaro op aangeven van Delano de eretreffer kon aantekenen. 1-8 was de eindstand. Een terechte winnaar, maar onze jongens hadden zeker meer verdiend op basis van het voetbal wat zij lieten zien. Nog even wennen aan de wat hogere fysieke tegenstand en de punten zullen wel komen. Ook hopen we dat onze kleine bikkel Sem snel weer van zijn blessure genezen is om de voorhoede weer te versterken.

Hierbij bedanken wij nog de scheidsrechter die zichzelf spontaan aanmeldde en een prima wedstrijd gefloten heeft.